Yhdysvaltain verokarhu iski kyntensä bitcoiniin

Päätöksestä hyötyvät virtuaalivaluutta bitcoiniin sijoittaneet, joiden keräämiä myyntivoittoja verotetaan alhaisemmalla prosentilla.

talous

Virtuaaliraha bitcoinin omistajat eivät pääse karkuun Yhdysvaltain veroviranomaisten kouria. Yhdysvaltain verovirasto IRS päätti tiistaina, että bitcoineista maksetaan omaisuusveroa kiinteistöjen ja osakkeiden tavoin.

Verottaja katsoi, ettei virtuaalivaluuttaa voi verottaa kuten normaalia valuuttaa, esimerkiksi dollaria tai euroa. IRS:n mukaan joissakin ympäristöissä virtuaalivaluutta toimii kuten "oikea" valuutta, mutta sillä ei ole laillista asemaa missään tietyssä tuomiopaikassa.

Päätöksestä hyötyvät bitcoiniin sijoittaneet, joiden virtuaalirahasta keräämiä myyntivoittoja verotetaan alhaisemmalla prosentilla. Virtuaalivaluutoista tehtyjä voittoja verotetaan vuoden omistajuuden jälkeen 15 prosentin tai 20 prosentin mukaan. Veroprosentti riippuu omistajan kokonaistuloista.

Alle vuoden omistettujen bitcoinien voitoista joutuu kuitenkin maksamaan korkeampaa tuloveroa.

Yhdysvaltain verovirasto teki samalla selväksi, että kaikkien, joille on maksettu bitcoinilla tai muilla virtuaalivaluutoilla pitää ilmoittaa se tulokseen.

15. huhtikuuta on viime vuoden verojen maksun takarajapäivä Yhdysvalloissa.

Lähteet: AFP