1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapintie: Päätös lähteä hallituksesta oli yksimielinen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie ei kertonut, mikä oli Paavo Arhinmäen kanta hallituksesta lähtöön.

Kotimaan uutiset
Annika Lapintie
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie kertoo, millaista keskustelua ryhmä kävi ennen eropäätöstään, mutta ei paljasta, mikä oli puolueen puheenjohtajan esitys.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie sanoo, että puolueen eduskuntaryhmän tiistainen päätös lähteä hallituksesta oli lopulta yksimielinen. Lapintie kertoi asiasta Ylen aamu-tv:n haastattelussa keskiviikkona.

Lapintie ei kertonut, mikä oli puolueen puheenjohtajan Paavo Arhinmäen kanta hallituksesta lähtöön. Lapintien mukaan Arhinmäki esitteli tiistaina hallituksen kehysriihen tulokset eduskuntaryhmälle, minkä jälkeen ryhmä kävi asiasta keskustelua.

Vasemmistoliitto ei Lapintien mukaan voinut hyväksyä pienituloisia ja lapsiperheitä rokottavia kehysriihen päätöksiä.

– Tähän asti olemme aina onnistuneet saamaan leikkauksetkin niin, että samanaikaisesti on kiristetty suurituloisten verotusta. Nyt emme saaneet sellaista kokonaisuutta, joka olisi ollut tuloeroja kaventava ja pitänyt huolta kaikkein köyhimmistä, Lapintie sanoo.

Lue seuraavaksi