Hyppää sisältöön

Pate Mustajärvi: Pitkä kuuma kesä sopisi Suvivirreksi yläasteelle

Mikko Alatalo taas tarjoaa korvikkeeksi Taitaa tulla kesä tai Jäätelökesä -kappaleita.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Koska Suvivirsi-keskustelu käy taas kuumana, on syytä etsiä laululle vaihtoehtoa. Kesäinen kappale olisi ainakin Popedan Pitkä kuuma kesä.

Pate Mustajärvi ei Suvivirttä koulujen juhlista poistaisi, mutta lämpenee silti kesäbiisinsä esittämiselle.

– Suvivirsi kuuluu meidän kevätjuhlaamme. Ketä sellainen biisi voi loukata? Jos ei pysty hyväksymään meidän perinteitä, menköön muualle.

– Pitkä kuuma kesä voisi olla suvivirtenä sitten yläasteella. Ei se teksti ehkä ihan ekaluokkalaisen suuhun sovi. Peace, love and understanding!

Mikko Alatalollakin löytyisi vaihtoehtoja

Kansanedustajana, laulaja ja lauluntekijä Mikko Alatalo lukeutuu Suvivirren puolustajiin. Se kuuluu hänen mukaansa länsimaiseen traditioomme.

– Tekeekö se nyt niin kauhean pahaa, jos tänne tulee maahanmuuttajalapsi, että hän kuulee kauniin laulumme? Tuleeko hänen sielulleen vahinko tai vamma siitä? Kysyn vaan, Alatalo sanoo.

Peace, love and understanding!

Pate Mustajärvi

Taitaa tulla kesä olisi turvallisempi vaihtoehto, sillä siinä kesän määreet liittyvät sirkkojen soittoon ja auringon paisteeseen. Mikko Alatalollekin se kävisi.

– Tämä on kaikkien lasten tuntema kappale. En pitäisi yhtään pahana, että sitä laulettaisiin.

Tosin on Taitaa tulla kesä -kappaleessakin tummia sävyjä. Lauletaan rakkaudessa lipsuvista jaloista, sydänvaivaisena kulkemisesta ja vankilasta, johon on joutunut.

– Talven aikana on ollut vähän ahdistavaa, mutta sitten kun se kesä tulee, ei haittaa vaikka vähän vettä sataa, sillä aurinko paistaa, selittää Mikko Alatalo.

.
.