Maastopuvut odottavat lumilajien urheilijoita Kainuun Prikaatilla

Kainuun Prikaati on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset lumilajien urheilijat. Urheilukoulu on järjestänyt valintatestit tällä viikolla ja lopulliset valinnat selviävät muutaman viikon kuluttua.

Kotimaa
Suomen lippu varusmiehen hihassa.
Matti Myller / Yle

Kajaanissa lumilajien urheilijat pukevat maastopuvun päälle poikkeuksellisena ajankohtana kesäkuun toisena päivänä, jolloin muita varusmiehiä ei tule palvelukseen. Paristakymmenestä urheilijasta muodostuu Kainuun prikaatin tiedustelukomppaniaan yksi tiedustelujoukkue. Koulutussuunnitelmat ovat viimeistelyä vaille valmiit, samoin majoitustilat, joissa on huomioitu urheilijat ja heidän tarpeensa.

– Majoitustiloihin tulee tiettyjä erityispiirteitä, varusteiden huoltotila ja niin edelleen, kertoo koulutuspäällikkö majuri Risto Heikkinen Kainuun Prikaatista.

Harjoittelumahdollisuuksia järjestetään parhaillaan. Erityisiä suorituspaikkoja puolustusvoimien ei tarvitse erikseen rakentaa.

– Meillä Kainuun Prikaatissa on hyvät liikuntaedellytykset ja sen lisäksi käytämme Kajaanin ja Vuokatin suorituspaikkoja, sanoo Heikkinen.

Lajikirjo selviää valintakokeiden jälkeen. Silloin päätetään myös valmennuksesta.

– Valmennuksen suunnittelu ja toteuttaminen ovat vielä työn alla, mutta ennen kuin kesäkuun toinen päivä tulee, sekin asia saadaan kuntoon. Tällä hetkellä valmennuksen toteuttamistapa ei ole tiedossa, mutta henkilökohtaisten valmentajien kanssa tullaan tekemään yhteistyötä, lupaa majuri Risto Heikkinen.

– Koko joukkueelle on suunniteltu oma ohjelma, jossa on huomioitu myös harjoittelut. Välillä painotetaan sotilaskoulutusta ja välillä valmennusta, kertoo Kainuun Prikaatin koulutuspäällikkö Risto Heikkinen.