Maailmanpankki: Pahimmassa tapauksessa Venäjän talous supistuu lähes kaksi prosenttia

Jos taas Ukrainan kriisin vaikutukset jäävät vähäiseksi, Venäjän talous voi kasvaa tänä vuonna 1,1 prosenttia. Sekin olisi huomattavasti vähemmän kuin Maailmanpankin viime vuoden lopulla antamassa ennusteessa.

Ukraina

Venäjän talous voi supistua tänä vuonna pahimmassa tapauksessa jopa 1,8 prosenttia Ukrainan kriisin takia, Maailmanpankki arvioi tuoreessa ennusteessaan keskiviikkona.

Jos taas Ukrainan kriisin vaikutukset jäävät vähäiseksi, Venäjän talous voi kasvaa tänä vuonna 1,1 prosenttia. Sekin olisi huomattavasti vähemmän kuin Maailmanpankin viime vuoden lopulla antamassa ennusteessa. Tuolloin Maailmanpankki ennusti Venäjän tämän vuoden talouskasvuksi 2,2 prosenttia.

Sitä ennen Maailmanpankki oli ennustanut tälle vuodelle jopa 3,1 prosentin kasvua eli Maailmanpankki on laskenut Venäjän kasvuennustetta useampaan kertaan.

Talouden supistuminen 1,8 prosenttia olisi seurausta investointien rajusta vähenemisestä ja yksityisen kulutuksen kasvun hidastumisesta. Jos Venäjän ja Ukrainan konflikti yltyy, venäläispankkien mahdollisuudet päästä kansainvälisille pääomamarkkinoille saattavat vaikeutua ja ulkomaiset sijoittajat saattavat siirtää varojaan pois venäläispankeista yhä enemmän, Maailmanpankin ennusteessa kirjoitetaan.

Venäjän ensi vuoden talouskasvuksi Maailmanpankki ennustaa 2,1 prosenttia.

Lähteet: AFP