1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sari Helin

Yle Uutisten uusi bloggaaja on elämän opettama huono äiti – ja ylpeä siitä

Sosiaalisen median yrittäjä ja toimittaja Sari Helin kirjoittaa kärjekkäitä ajatuksia ja rohkeita sanoja epäsovinnaisuuden rajapinnalla. Huom! Ei hernenenille.

Kuva: Liisa Valonen

Tampereella tiedotusoppia ja kirjallisuutta opiskelleella Sari Helinillä on laaja kokemus media-alasta: hän on työskennellyt sanomalehdille, Radio Novalle ja SuomiTV:lle. Ylen Aamu-tv:ssä ja A-studiossa Helin on toiminut juontajana.

Makedoniassa 1990-luvulla asuessaan Helin työskenteli YK:lle. Yhdysvalloissa 2000-luvulla vietetyn neljän vuoden aikana Helin muun muassa ajoi mantereen rannikolta rannikolle ja tuli äidiksi.

Nykyään Helin on sosiaalisen median yrittäjä.

Virtuaalinen vertaistukiryhmä

Päätyönsä ohella Helin vetää joka tiistai Ylen Radio1:ssä omaa keskusteluohjelmaa. Ja jotta aika ei tulisi pitkäksi, niin Helin aloittaa myös Yle Uutisten bloggaajana.

Helin ei kuitenkaan aio kirjoittaa hauskoja tarinoita äitiydestä:

– Äitiys ei ole synonyymi naiseudelle! Minä kirjoitan elämästä naisille ja naisen pään sisällöstä kiinnostuneille miehille.

Helinin kohderyhmään sopii myös, jos terveys, äijät ja parisuhteet tai niiden kariutuminen kiinnostavat. Sekä autot, jotka ovat Helinin suuri intohimo.

– Kirjoitan viihdettä ja tarjoan tunnustuksellisuutta eli sitä, että saa ja voi sanoa, ettei kaikki mene aina putkeen. Kaikilla on jotain; kukaan ei ole murheeton, tasainen tai täydellinen. Ehkä blogini on eräänlaista virtuaalista vertaistukea, Helin virnistää.

Heliniä kiinnostavat ajassa olevat ilmiöt, kuten nuorisotyöttömyys ja Ukrainan naisten seksilakko.

Lukemalla Sari Heliniä Yle Uutisten sivuilta joka toinen keskiviikko saattaa päästä kärryille myös siitä, mitä on re-virginoituminen tai re-sinkkuus.

Ilon ja surun hetket seuraavat toisiaan

Elettyään 2000-luvun alussa yhdysvaltalaisten äitien rinnalla Helin tunsi itsensä huonoksi äidiksi. Mikä oli lopulta hyvä juttu. Kuten Suomeen paluukin.

Vuonna 2010 Helin puhalsi henkiin Huono Äiti -hahmon, joka blogissaan elää arjesta tuttua ylämäki-alamäki-ylämäki-alamäki –elämää.

– Minua kiinnostavat epätäydelliset, teeskentelemättömät ja rosoiset asiat. Olen nähnyt niitä paljon. Elämä opettaa, Helin summaa.

Helinin perheessä oli useampi kuolemantapaus peräkkäin. Hyvän äitinsä saattohoitanut ja orvoksi jäänyt Helin kokee perheen kuluttavana voimavarana – se ottaa ja antaa.

Yrittäjähenkisyys ja tietty "kahelius" on ajanut Heliniä aina eteenpäin ja suunta on kohti uutta.

– Huonon Äidin sosiaalisessa mediassa saaman suosion vuoksi siitä on tullut päätyöni, jossa seuraava askel on harppaus kansainvälisyyteen, Helin kertoo.