1. yle.fi
  2. Uutiset

Myrkkyvaunu vuotaa Riihimäen ratapihalla

Säiliövaunusta vuotava hengitykselle myrkyllinen kaasu aiheutti vaaratilanteen Riihimäen ratapihalla keskiviikkona puolenpäivän jälkeen. Vaunusta oli Raumalla tyhjennetty lasti kivihiilipikitervaa eli kreosiittia, mutta tyhjäksi arvioitu vaunu vuoti edelleen Riihimäelle tuotuna, jossa se myös syttyi palamaan.

Kotimaan uutiset
Paloautoja hitaasti savuavan säiliövaunun vieressä
Keväällä 2014 Riihimäen järjestelyratapihalla kärysi pikeä sisältävä säiliövaunuMiki Wallenius / Yle

Vuotava ja tuleen syttynyt säiliövaunu keräsi useita Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen yksiköitä Riihimäen ratapihalle keskiviikkona puolenpäivän aikaan.

Säiliövaunussa on pienehkö repeämä, josta tihkusi ulos kreosiittia, joka on myrkyllistä hengittää.

Vaara-alue vuotavan säiliövaunuun oli 50 metriä. Vaunun sisällä oli kuljetettu 200-asteista kivihiilipikitervaa.

Kreosootti eli kivihiilipikeä käytettiin ennen vanhoissa rakennuksissa. Sitä on käytettiin vesieristeenä seinissä ja lattioissa pintavalujen alla. Kreosootista haihtuvat PAH-yhdisteet ovat erittäin vaarallisia terveydelle

Rikkoutunut vaunu oli tyhjennetty Raumalla, mutta siitä huolimatta ainetta oli jäänyt sisälle. Vaunu tuotiin Riihimäen ratapihalle, jossa huomattiin ainetta ithkuvan yhä ulos.

Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Vaunu oli kuumentunut, kun säiliöiden välivaippa oli syttynyt palamaan. Jäähdytystä ja vartiointia jatkettiin ratapihalla myöhään yöhön.

Lue seuraavaksi