Reserviläiset vaativat ampumaratoja

Reserviläisliiton mielestä Keski-Suomessa ei ole riittävästi ampumaratoja. Ratoja on suljettu ja niiden käyttöä on rajoitettu. Keuruun Pioneerirykmentin lakkautus pahentaa tilannetta vielä lisää.

reserviläiset
Reserviläiset tarkastelevat ampumatuloksiaan maalitauluista.
Reserviläiset tarkastelevat ampumatuloksiaan maalitauluista.YLE

Keski-Suomen reserviläispiirit pitivät eilen kevätkokouksensa ja ottivat kantaa ampuratatilanteeseen. Erikoisesti reserviläisiä huolestuttaa Keuruun Pioneerirykmentin lakkautus ja sen myötä siellä sijaitsevien ampumaratojen käytön lopettaminen. Keuruulla ovat käyneet ampumaharjoituksissa keskisuomalaisten lisäksi myös Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueiden reserviläiset. Mikäli varuskunnan radat puretaan, voi sotilaskaliberisilla aseilla harjoitella enää vain Tikkakoskella.

Keski-Suomen Reserviläispiiri ja Keski-Suomen Reserviupseeripiiri pitävät Keuruun ampumaurheilukeskushanketta tärkeänä ja haluavat osallistua sen kehittämistyöhön. Ne toivovat, että hanke kirjattaisiin jo ensi vuoden valtion talousarvioon ja investointiohjelmaan.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Mikko Savolan mukaan kattava ampumarataverkosto on erityisen tärkeää itsenäisen ja uskottavan maanpuolustuksen kannalta.