Kansanedustajien palkankorotuksilla hurjaa vastustusta netissä

Lähes 30 000 ihmistä on käynyt tänään allekirjoittamassa kansanedustajien palkankorotuksia vastustavan nettiaddressin vuodelta 2010. Vastustusinto on saanut selvästi pontta hallituksen kehysriihipäätöksistä, koska aikaisempina päivinä allekirjoituksia on ollut vain muutamia.

politiikka

Kansanedustajien suuria palkankorotuksia vastustava nettiadressi (siirryt toiseen palveluun) on kerännyt yli satatuhatta allekirjoitusta. Tämän päivän aikana allekirjoituksia on tullut lähes 30 tuhatta.

Protesti kansanedustajien yli 8 prosentin palkankorotusta vastaan on pantu alulle syyskuussa vuonna 2010 eikä sillä ole varsinaista tekemistä kansanedustajien viimeaikaisten palkkiokorotusten kanssa. Addressi kerää allekirjoituiksia, vaikka sen alkuperästä on keräyksen kommenteissa useita huomautuksia.

Kansanedustajien palkkiot nousivat maaliskuun alussa 0,4 prosenttia eli 20 euroa, mikä on samaa tasoa työmarkkinasopimuksen kanssa.

Yleisestä kiinnostuksesta kansanedustajien palkkionkorotuksia kohtaan kertoo sekin, että kyseisestä korotuksesta viime joulukuussa kirjoitettu, vain juttuarkistosta löytynyt uutinen, on noussut Ylen keskiviikon luetuimmaksi jutuksi.

Kansanedustajien palkkioita vastustavan adressin suosiosta kertoi ensimmäisenä Demokraatti-lehti.