1. yle.fi
  2. Uutiset

Malmin lentokentän siirtäminen Vihtiin tai Hyvinkäälle vaatisi jätti-investointeja

Lentokentän lakkautuksen yhteydessä on väläytelty, että lentotoiminta voitaisiin jakaa Hyvinkään ja Nummelan korpikenttien kesken.

Kotimaan uutiset
Malmin lentoasema.
Malmin lentokentän toiminta on päätetty ajaa alas vuoteen 2020 mennessä.Touko Yrttimaa / Yle

Malmin lentokentän liikenteen siirtäminen Vihtiin tai Hyvinkäälle vaatisi suuria investointeja. Lentokentän lakkautuksen yhteydessä on väläytelty, että kentän lentotoiminta voitaisiin jakaa Hyvinkään ja Nummelan korpikenttien kesken.

Lentotoiminnan kasvattaminen Malmin mittakaavaan vaatisi Nummelan kenttäpäällikkö Jari Siltalan mukaan ainakin lennonjohtotornin, lentokonehallien, polttoainesäiliöiden ja parkkipaikkojen rakentamista.

Äkkiä ajatellen tämähän olisi valmis lentokenttä, että ei kun toiminta tänne vaan.

Nummelan lentokentän johtaja Jari Siltala

– Kyllä täällä lentotoimintaa voisi lisätä. Mutta jotta mittakaavassa päästäisiin siihen, että Nummelan ja Hyvinkään kanssa jakaisimme Malmin kuormaa, niin kyllä tilat aiheuttavat melkoisen rajoituksen. Päälle tulevat vielä ympäristöluvat ja monet muut tekijät, sanoo Siltala.

– Äkkiä ajatellen tämähän olisi valmis lentokenttä, että ei kun toiminta tänne vaan. Mutta kyllä sanoisin, että nykyasioiden käsittelymenettelyllä se aika pitkä prosessi olisi, että täällä saataisiin infra siihen kuntoon että täällä pystyttäisiin Malmin toimia harrastamaan, Siltala jatkaa.

Nummelan korpikentällä on tähän asti harrastettu erityisesti purjelentoa ja vain satunnaisesti moottorilentämistä.

Lue seuraavaksi