1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lappeenranta menestyi kansainvälisessä Earth Hour -kilpailussa

WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailun kansainväliseksi voittajaksi valittiin Etelä-Afrikan Kapkaupunki. Kilpailu mittaa kaupunkien ilmastonmuutoksen vastaisia toimia esimerkiksi energiaan ja liikkumiseen liittyen. Lappeenranta oli mukana ainoana suomalaiskaupunkina.

Kotimaan uutiset
Earth Hour
WWF

Lappeenranta menestyi WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 160 kaupunkia 14 maasta.

Ainoana suomalaiskaupunkina kilpailuun osallistunut Lappeenranta valittiin kisassa 14 parhaan kaupungin joukkoon.

14 parhaan kaupungin joukossa Lappeenrannan lisäksi olivat esimerkiksi Kööpenhamina, Tukholma, Soul ja Edmonton.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen kertoo tiedotteessa, että Lappeenrannan asukkaat ja opiskelijat ovat kaikki olleet edesauttamassa hyvää sijaa.

Lisäksi Räsänen mainitsee kaupungin osaavina toimijoina Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja biovoimalaitos Kaukaan Voima oy:n

Kansainvälisen tuomariston mukaan voittajaksi yltänyt Kapkaupunki näyttää kestävän kehityksen saavutuksillaan ja suunnitelmillaan mallia muulle maailmalle.

Kaupunki on siirtynyt pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja erityisesti Kapkaupungin aurinkoenergialla toimiva vedenlämmitysjärjestelmä sai tuomaristolta kiitosta.

Kapkaupunki nimettiin voittonsa myötä kansainväliseksi Earth Hour -pääkaupungiksi.

Maailman suurinta ilmastotempausta, WWF:n Earth Houria, vietetään tulevana lauantaina klo 20.30–21.30.

Lue seuraavaksi