Joustokaukalo nousee Turkuhalliin

Turkuhalliin tulee Liigan vaatima joustokaukalo ensi kesänä. Kaukalon pystytys alkaa, kun tekojää on sulatettu parin kuukauden kuluttua. Uusi joustokaukalo on valmis heinäkuun puolivälissä eikä veronmaksajan kukkarolle mennä.

urheilu
YLE / Minna Rosvall

Turkuhalli saa kesällä joustokaukalon. Uuden kaukalon hinta asettui tarjouskilpailun jälkeen 140 000 euroon.

- Summasta puolet maksaa halliyhtiö ja toisen puolen TPS. Seura saa 10 000 euron avustukset niin Liigalta kuin Jääkiekkoliitolta, joten TPS:n suora osuus on 50 000 euroa. Kaukalon ja hallin puolesta olemme valmiit tulevaan kauteen, mutta parempaa menestystä emme pysty takaamaan, naurahtaa Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä.

Konserttiyleisölle lämpimämmät olot

Turkuhalli rakennettiin vuoden 1991 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämöksi.

- Rakennus on aikanaan tehty suorastaan erinomaisesti. Se on kestänyt hyvin ajan hammasta. Kunnostustöihin käytetään vuosittain noin puoli miljoonaa euroa. Ravintolatilat kaipaavat uudistamista, mutta ensisijainen hanke on tekojään päälle tulevan lattian kunnostus, Juhani Leppä kertoo.

- Olemme loytäneet edullisen tavan, jolla lattian eristyskykyä saadaan parannettua. Uusi pelikello on ajankohtainen parin vuoden kuluttua. Helsingin Areenan jumbotronia olen vilkuillut pariin otteeseen kateutta tuntien, Leppä jatkaa.

Kupittaan tilanne tarkailussa

Halliyhtiöiden fuusioiduttua Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli vastaa myös TUTOn kotihallista Kupittaalla.

- Kupittaan hallia ei ole ihan pikaisella aikataululla tarkoitus saneerata, mutta valmius tähän täytyy olla, mikäli joukkue nousee lähiaikoina Liigaan. Elättelen toivetta, että mikäli TUTO pelaa kauden päätteeksi Mestiksen mestaruudesta, niin yksi peli saatettaisiin pelata Turkuhallissa. Asiasta on käyty keskusteluja, kertoo Leppä.