1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rajavartiolaitos Venäjän sotavoimien harjoituksesta: Ei mitään tavallisesta poikkeavaa

Venäjän ilmasotaharjoitukset poikivat pelastusviranomaisille kymmenkunta ilmoitusta keskiviikkona itäisessä Suomessa. Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan vastaavia harjoituksia järjestetään vuosittain.

Kotimaan uutiset

Pelastuslaitokset kertoivat keskiviikkoiltana saaneensa useita ilmoituksia taivaalla nähdyistä hätäraketeista. Myöhemmin selvisi, että kyse on venäläisten sotaharjoituksista.

Rajavartiolaitoksella on ollut vastaavia havaintoja useana vuonna aiemmin. Rajavartiolaitoksen tulkinnan mukaan kyseessä on Venäjän sotavoimien ja asevoimien säännöllisistä vuosittaisista harjoituksista.

– Kyseessä olisi meidän käsityksen mukaan ilmamaalin ampumaharjoitukset. Tämä vuodenaika on tietojemme mukaan harjoittelulle tyypillistä aikaa, rajavartiolaitoksen esikunnan tilanne- ja riskianalyysikeskuksen majuri Kimmo Tiainen kertoo.

Pelastuslaitoksille ilmoitetut havainnot ovat saaneet luultavasti alkunsa Laatokan pohjoispuoleiselta alueelta.

– Harjoitukset saattavat näkyä hyvinkin laajalla alueella riippuen kelistä ja maalien korkeudesta. Meidän näkemyksen mukaan kyse ei ole mistään normaalista poikkeavasta, Tiainen rauhoittelee.

Lue seuraavaksi