Mykkälä pohtii Lapin Kullan alueen tulevaisuutta

Torniossa Lapin Kullan tehdasalueen uusi omistaja ei ole vielä lyönyt lukkoon kaikkia alueen käyttösuunnitelmia. Maansiirto Mykkälä Oy osti tällä viikolla lähes viiden hehtaarin kokoisen tehdasalueen rakennuksineen hollantilaiselta Heinekiniltä.

Lapin Kulta
Veli-Matti mykkälä
Yle / Kyösti Vaara

Maansiirto Mykkälä ja Heineken tekivät kaupan tiistaina. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen. Alue on lähes keskellä kaupunkia ja entiseen tehdasalueeseen kuuluu noin 200 metriä rantaviivaa, joten kyseessä on arvokas tontti.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä kertoo, että yhtiössä on pohdittu kolmea erilaista tapaa hyödyntää aluetta.

– Hyväkuntoisia halleja vuokrataan erilaisille yrityksille. Pohjoispäässä olevia huonokuntoisia rakennuksia puretaan ja niiden tilalle rakennetaan kerrostaloja. Kolmas idea on vielä salaisuus, mutta Mykkälä paljastaa sen verran, että se liittyy ranta-alueeseen.

Asuntoalueen kaavoitusta ryhdytään laatimaan ja yhteyksiä rakennuttajiin on jo pidetty.

– Parin vuoden kuluttua tässä voisi olla kaksi kerrostaloa, Mykkälä suunnittelee.

Aluksi oli vain tarkoitus tehdä tarjous purkutöistä

Lapin Kullan alue tuli Maansiirto Mykkälän omistukseen osittain sattumalta. Yhtiö teki tarjouksen rakennusten purkamisesta, mutta samalla virisi ajatus, että onko aluetta järkevää purkaa. Yhtiö teki ostotarjouksen koko alueesta

– Purkuaikataulu olisi ollut hyvin nopea, mutta nyt saamme tehdä tätä omaan tahtiin. Nyt voimme hyödyntää myös purettavia materiaaleja ja myydä niitä eteenpäin.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä sanoo, että yhtiössä suhtaudutaan avoimesti kaikkiin alueen hyödyntämistä koskeviin ideoihin. Yhteistyökuvioita on syntynyt helposti. Keskusteluja on ollut muun muassa henkilöiden kanssa, jotka ovat alueelle jotain kaavailleet ennen kuin Maansiirto Mykkälä osti alueen.

– Konkreettisia ja järkeviä ideoita otetaan vastaan, Mykkälä vihjaa.