Rauta on kevyttä Meri Ilmarisen käsissä - naisnostaja lähtee ennätysjahtiin Israeliin

Lohjalainen Meri Ilmarinen on noussut vaivihkaa Suomen parhaiden painonnostajien joukkoon. Ilmarinen viimeistelee parhaillaan kuntoaan ensi viikolla Israelissa pidettäviin euroopanmestaruuskilpailuihin. Painonnostajan päätavoite on kuitenkin olympialaisissa.

urheilu
Painonnostaja valmistautuu työntöön.
Yle

Lohjalainen 23-vuotias painonnostaja Meri Ilmarinen on tuttu näky paikallisen uimahallin kuntosalilla. Kuudetta vuotta painonnoston parissa viettävä nainen on Europpan parhaimmistoa omassa ikäluokassaan. Alunperin voimailu oli kuitenkin sivuroolissa.

- Yleisurheilussa oli mukana voimaharjoittelua ja se tuntui enemmän omalta lajilta niin siirryin sitten pituushypystä tähän. Tässä on niin paljon teknisiä yksityiskohtia, että ei voi koskaan olla valmis nostaja ja rauta ei lopu koskaan kesken, Ilmarinen kuvailee hymyillen.

Pikkuseuran ylpeydenaihe

Ilmarisen menestys tuo uutta nostetta koko voimailuseuralle, sanoo Lohja Liftingin puheenjohtaja Kimmo Salanto.

- Kyllähän Meri nuoremmille on hyvä esikuva. Hänen vahvuuksiaan ovat lahjakkuus, peräänantamattomuus, hän on erittäin voimakas ja hallitsee lajin hyvin. Kun on tullut yleisurheilun kautta niin siitäkin on apua, että on riittävästi koordinaatiota.

Laji vetää uusia harrastajia pitkästä aikaa

Salannon mukaan painonnosto vetää crossfitin ansiosta uusia harrastajia reilun kymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. Haasteitakin riittää - jatkuva rahapula on yksi suurimmista.

- Sehän se meidän ongelma on, kun ei koskaan ole mitään kotikisoja tai vastaavia eli tulonlähdettä ei varsinaisesti ole. Tästä omalta kylältä näitä yrittäjäystäviä on haettava, että saataisiin nostajille hyvät puitteet harjoitella ja urheilla.

Euroopanmestaruuskilpailuihin lähtee koko maasta yhdeksän nostajaa, joista kaksi on lohjalaisseurasta. Meri Ilmarinen tavoittelee työnnössä 120 kilon rajaa ja tempauksessa on tarkoitus päästä sadan kilon haamurajan yli.

- Kymmenen sakkiin ja ennätykset uusiksi, Ilmarinen kiteyttää.