Koe uusi yle.fi

Veltto Virtanen hermostui ja heitteli papereita istuntosalissa – video

Virtasen mukaan hänen tekonsa oli protesti puhemies Eero Heinäluoman toimintaa kohtaan. Virtasen mielestä Heinäluoma jakaa puheenvuoroja puolueellisesti ja suosii tiettyjä edustajia.

politiikka
Perussuomalaisten kansanedustaja Veltto Virtanen heittää paperinivaskan ilmaan eduskunnan kyselytunnilla kesken keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän puheen.
Veltto Virtanen hermostui ja heitteli papereita eduskunnan istuntosalissa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen hermostui eduskunnan torstaisella kyselytunnilla. Virtanen nousi seisomaan kesken keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän puheenvuoron ja heitteli pöydällään olleita papereita ympäri salia. Tämän jälkeen Virtanen poistui suurieleisesti istuntosalista.

Virtanen kertoi myöhemmin Yle Uutisille, että hänen tekonsa oli protesti puhemies Eero Heinäluoman (sd.) toimintaa vastaan. Virtasen mielestä Heinäluoma jakaa puheenvuoroja puolueellisesti ja suosii tiettyjä kansanedustajia.

- Se on täysin hävytöntä ja puolueellista, hän sanoi.

Virtasen mielestä hänen pitäisi saada puheenvuoroja jo pitkän kokemuksensa vuoksi. Hän istuu eduskunnassa kolmatta kauttaan. Virtanen olisi halunnut ottaa kantaa lapsilisien leikkaamiseen.

Puhemiesneuvosto käsittelee ensi viikolla

Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee tapausta ensi viikolla. Puhemies Heinäluoma aikoo myös keskustella Virtasen kanssa asiasta kahden kesken.

Perustuslain mukaan kansanedustajan pitää esiintyä vakaasti ja arvokkaasti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström ripitti Virtasta asiasta torstai-iltana.

- Toin esille, että tuo ei ole käytöstä jota edustajalta edellytetään. Annoin palautetta että näin ei saa toimia, Lindström kertoi tuskastuneen oloisena.

- Ei sitä voi puolustella millään. Jossei saa puheenvuoroa, ei tuo ole oikea tapa reagoida, hän jatkoi.

Lindström kertoi puhuvansa Virtasen käytöksestä perjantaina vielä puhemies Heinäluoman kanssa.