1. yle.fi
  2. Uutiset

Soinin vaalilupaus: Lapsilisien leikkaus yritetään perua

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hyökkäsi eduskunnan kyselytunnilla lapsilisiä leikkaavaa hallitusta vastaan.

politiikka
Ministerit Carl Haglund, Lauri Ihalainen, Jutta Urpilainen ja Erkki Tuomioja  sekä kansanedustaja Timo Soini eduskunnan suullisella kyselytunnilla.
Ministerit Carl Haglund, Lauri Ihalainen, Jutta Urpilainen ja Erkki Tuomioja sekä kansanedustaja Timo Soini (edessä) eduskunnan suullisella kyselytunnilla 27. maaliskuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Soinin mielestä lapsilisien leikkaaminen on iso periaatteiden muutos.

- Ymmärrän, että valtio velkaantuu, mutta nyt on kysymys arvovalinnoista, Soini sanoi kyselytunnilla.

- Tällä 110 miljoonan leikkauksella tulee iso vahinko, mutta valtiontalous ei sillä tasapainotu. Onko mitään keinoa, että te muuttaisitte tämän päätöksen, vai täytyytkö se seuraavan hallituksen tehdä, Soini pamautti.

Soini täsmensi myöhemmin Yle Uutisille, että perussuomalaiset pyrkii lapsilisien leikkaamisen perumiseen seuraavissa hallitusneuvotteluissa, olettaen että puolue on niissä mukana.

Pääministeri Jyrki Katainen vastasi eduskunnassa, että lapsilisien leikkaus on osa suurempaa kokonaisuutta.

- Vanhemmilta leikataan noin kahdeksan euroa kuukaudessa, jottei velka kasaantuisi heidän lapsilleen tulevien vuosien aikana, Katainen perusteli.

- Ne jotka menettävät, varmasti kokevat tämän valitettavana, mutta meidän pitää kasata leikkaukset ja veronkorotukset useista eri lähteistä, jottemme vahingoittaisi jotain yksittäistä ryhmää tai palvelua kohtuuttomasti.

Lue seuraavaksi