Ulkopuolinen "todistaja" mukaan Venezuelan hallituksen ja opposition neuvotteluihin

Neuvotteluissa yritetään löytää sopu Nicolas Maduron hallinnon ja sitä vastaan viikkojen ajan mieltään osoittaneen opposition välille.

Ulkomaat

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro on suostunut ottamaan "ulkopuolisen todistajan" mukaan hallituksen ja opposition neuvotteluihin maan poliittisesta kriisistä.

Ulkopuolisen läsnäolon toivotaan auttavan löytämään sovun hallituksen ja sitä vastaan viikkoja mieltään osoittaneen opposition välille.

Sopu neuvotteluista syntyi Etelä-Amerikan maiden ulkoministerien välityksellä. Tiedossa ei ole, kuka tämä ulkopuolinen henkilö on, eikä myöskään onko hän venezuelalainen vai ulkomaalainen.

Kolumbian presidentin Juan Manuel Santosin mukaan sopimus viimeistellään lähipäivinä. Venezuelan hallitus suostui neuvotteluihin sen jälkeen, kun Etelä-Amerikan maiden ulkoministerit olivat neuvotelleet Caracasissa sekä hänen että opposition, opiskelijoiden, uskonnollisten ryhmien ja ihmisoikeusaktivistien kanssa.

Oppositio on osoittanut helmikuun alusta asti mieltään vastalauseena rikollisuudelle, pulalle perustarvikkeista, koekalle inflaatiolle ja korruptiolle. Mielenosoitusten yhteydessä on kuollut ainakin 34 ihmistä. Useita opposition edustajia on pidätetty.

Lähteet: AFP, AP