Hyppää sisältöön

Pasila-hahmon piirustuskilpailun voitto rovaniemeläisnuorelle

Televisiossa pyörivä Pasila-animaatiosarja haki maaliskuussa uutta hahmoa avoimella piirustuskilpailulla. Kilpailun voitti 15-vuotias rovaniemeläinen Tuomas Toivainen hahmollaan ex-talonmies Herkko Heikkinen.

Kuvassa Pöystin kanssa on Tuomas Toivasen voittajaksi noussut Pasila-hahmo Herkko Heikkinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Piirustuskilpailun järjesti Ylen TV2. Kilpailun järjestäjien mielestä kilpailun taso oli ilahduttavan monipuolinen ja korkea. Kilpailun päätuomarina toimi ohjaaja Zero Tuonela.

Kilpailun voittaja Tuomas Toivainen luonnehtii voittajahahmoaan yleiseksi valittajaksi, jolla on jäänyt talonmiehen rooli eläkeiänkin koitettua päälle. Uusi hahmo tullaan näkemään jossakin sarjan tulevassa jaksossa.

Nuoresta iästään huolimatta Toivainen on jo monessa mukana ollut viihteen tekijä. Toissa vuonna hän eteni Talent Suomi –kilpailussa imitaatioesityksillä semifinaaliin asti. Viime vuonna hänen ohjaamansa ja näyttelemänsä sketsi voitti puolestaan Yle Areenan suuren sketsikilpailun yleisöäänestyksen.

Toivainen harrastaa näyttelyä, laulua, säveltämistä ja audiovisuaalista ilmaisua eri tavoin. Hän on mm. näytellyt Konttisen kesäteatterissa sekä esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa lähinnä kotikaupungissaan.

 Toivainen on myös näytellyt joissakin indie-elokuvissa, mainoselokuvissa sekä ohjaamassaan Älyvapautus-sketsisarjassa, jota voi seurata YouTubessa. Tulevana kesänä hänet voi nähdä myös Lentävän poron kesäteatterin lavalla.

Toivainen käy Ounasvaaran peruskoulua ja toimii myös Rovaniemen nuorisovaltuustossa ja –hallituksessa sekä niiden edustajana Rovaniemen vapaa-ajanlautakunnassa.