Hyppää sisältöön

Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Venäjän joukot valtasivat Krimin niemimaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kokouksessa Kremlissä Moskovassa 24. maaliskuuta. Kuva: EPA / Aleksei Nikolski / RIA Novosti

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiittänyt Venäjän armeijaa Krimin niemimaan valtaamisesta. Putin arvioi, että se on osoitus Venäjän armeijan "uudesta toimintakyvystä".

– Viimeaikaiset tapahtumat Krimin niemimaalla olivat vakava koe. Ne osoittivat sotilasvoimiemme uudet laadulliset kyvyt ja henkilökunnan korkean moraalin, Vladimir Putin sanoi televisioidussa puheessa.

Putin vahvisti näin ensimmäistä kertaa Venäjän armeijan roolin Krimin niemimaan valtaamisessa. Aiemmin hän on väittänyt, että valtaajat olivat "paikallisia itsepuolustusjoukkoja". Hän kiitti venäläisiä sotilaita täsmällisestä ja ammattimaisesta toiminnasta.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun mukaan kaikki Kiovan hallitukselle uskolliset  sotilaat ovat nyt jättäneet Krimin niemimaan. Niemimaa ja sen sotilaskohteet ovat kokonaan Venäjän hallussa, uutistoimisto Interfax kertoo.

Shoigu on ilmoittanut presidentti Putinille, että Venäjä palauttaa Ukrainalle sen sotavoimien alukset ja lentokoneet, mikäli niiden haltijat eivät ole loikanneet Venäjän puolelle.

.
.