Pielaveden Sampo janoaa lentopallomitalia

Lentopallohuuma kuumenee kevään edetessä. Välierät alkavat viikonloppuna ja mitali kiinnostaa kovasti Sampoa.

urheilu
Pielaveden Sampo pelaa
Kari Salmela

Vahvaa kautta pelaava Pielaveden Sampo tavoittelee loppuottelupaikkaa lentopallon välieristä. Raision Loimun puolivälierissä voitoin 3-1 kaatanut Sampo aloittaa välierät sunnuntaina vieraskentällä Vammalan Lentopalloa vastaan.

Sammolla riittää menestysnälkää, sillä joukkueen toistaiseksi viimeinen mitali on hopea keväältä 2010. SM-kultaa Pielavedellä juhlittiin viimeksi viisi vuotta sitten.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen on tyytyväinen joukkueensa henkiseen vireeseen. Puolivälierissä myös syöttöpeli toimi hyvin. Finaalipaikka vaatii Sammolta vahvaa yhteispeliä ja venymistä.

- Pelitapamme perustuu hyvään joukkuepeliin. Kaikilla on tarkat roolit eikä meillä on niin vahvoja yksilöitä, että yhdellä miehellä mentäisiin, sanoo päävalmentaja Tuovinen.

Viime kauden pronssijoukkue VaLePa on Tuovisen mukaan ennakkosuosikki tässä välieräsarjassa. Kotikenttäedulla on iso merkitys.

- Me olemme tässä otteluparissa selkeä haastaja. Vastustajalla on maajoukkuemiehiä ja Olli Kunnari. Meillä on kuitenkin mahdollisuudet. Emme lähde lyötynä sarjaan, kyllä isotkin kaatuu, luottaa Tuovinen.

Tarkkana taktikkona tunnettu Sampo-luotsi on perehtynyt tarkoin Vammalan otteisiin ja pelitapaan. Vastustajan kuvioiden selvittäminen vaatii yötöitä ja pudotuspelivaiheessa unet ovat välillä vähissä.

- Valmentajan on reagoitava peleissä nopeasti. Valmentajalla pitää olla valmius muuttaa systeemejä koko ajan, menee peli hyvin tai huonosti. VaLePan Ugis Krastins on intohimoinen valmentaja ja minunkin on oltava peleissä koko ajan hereillä, sanoo Tuovinen.

Siirilä hamuaa ensimmäistä aikuisten mitalia

Pielaveden Sammon keskitorjuja Tommi Siirilä on joukkueensa runkomiehiä kevään mitalijahdissa. 20-vuotias Siirilä oli syyskauden sivussa loukkaantuneena, mutta kevättä kohti pelivire on parantunut koko ajan. Siirilä ei ole voittanut miehissä vielä yhtään SM-mitalia, joten menestysnälkää riittää.

- Pelasimme puolivälierissä Loimua vastaan kauden parasta peliämme. Nyt olisi kyllä kiva ottaa mitali.

Tommi Siirilä on Sammossa nuorinta kaartia. Lahjakas pelimies kiittelee kokeneiden seurakavereidensa esimerkkiä ja apua kovissa pelissä.

- Kyllähän Aki Riihimäki, Timo Tolvanen ja Tatu Säisä osaavat auttaa etenkin henkisellä puolella.

Nyt toista kautta Pielavedellä pelaava Siirilä kiittelee kotiyleisöä.

- Pielavedellä on aina kiva pelata. Pienessä hallissa on hyvä tunnelma, kun yleisöä on paljon.

Tommi Siirilä arvioi, että Sammon ratkaisijapelaajaksi välierissä nousee hakkuri Timo Leikas.

Sunnuntain avauspelin jälkeen Sastamalassa Sammon ja VaLePan ottelusarja jatkuu tiistaina ja keskiviikkona Pielavedellä. Neljäs peli on viikon päästä lauantaina jälleen Sastamalassa. Loppuottelupaikka vaatii neljä voittoa.