1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. äänisaaste

Viikonlopun kestävän Jurassic Rockin meluhaitat pyritään minimoimaan

Festivaali sijaitsee jatkossa muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Järjestäjät vakuuttavat, että lähellä asuvien kannalta ei pitäisi syntyä merkittävää meluhaittaa.

Äänisaaste
Jurassic Rock 2013
Jurassic Rock 2013Juho Liukkonen / Yle

Mikkelin Kenkäveronniemessä elokuussa pidettävän Jurassic Rockin ei uskota aiheuttavan merkittäviä meluhaittoja kaupungin asukkaille. Tapahtuma kestää kolme päivää.

– Asiaa ryhdyttiin selvittämään hyvissä ajoin etukäteen, eikä meluluvan saamiselle pitäisi olla esteitä, Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä kertoo.

Graanin asuinalue sijaitsee järven toisella puolella festivaalialueesta. Lavat suunnataan kaupungin suuntaan, jonne Kenkäverosta on matkaa muutama kilometri.

– Äänentoistotekniikka on kehittynyt siitä kun Jurassic Rock on aloitettu. Ääntä pystytään suuntaamaan helpommin festivaalikenttään siten, ettei se karkaa, festivaalijohtaja Jukka Holmstedt kertoo.

Kaikkea meteliä ei kuitenkaan voida estää kantautumasta keskustaan. Lähellä asuvilta toivotaan ymmärrystä.

– Emme voi esimerkiksi vaikuttaa tuulen suuntaan. Olemme kuitenkin pärjänneet todella hyvin Visulahdessa ja siellähän asutusalue oli vielä lähempänä festivaalialuetta kuin on jatkossa.

– Musiikkia ei soiteta koko yötä. Meillä on ollut aiemmin tapana, että soitto loppuu viimeistään kahdelta. Tästä vuodesta ei ole tietenkään lyöty vielä aikatauluja lukkoon, Holmstedt jatkaa.