Fennovoiman Ottavainen Keskon vetäytymisestä: Ei olisi pitänyt olla mahdollista

Fennovoiman hallituksen puheenjohtajan Pekka Ottavaisen mukaan yhtiö alkaa nyt selvittää Keskon tytäryhtiön Kestran kanssa, oliko Kestran mahdollista vetäytyä ydinvoimahenkkeesta vai ei. Fennovoiman Ottavaisen mukaan vetäytymisen ei olisi pitänyt olla mahdollista.

talous
Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen.
Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Pekka Ottavainen.Yle

Fennovoiman kohdalla selvästä asiasta tuli eilen hyvin epäselvää, kun Keskon tytäryhtiö Kestra ilmoitti, että se ei osallistu Fennovoiman viime aikoina paljon tapetilla olleen ydinvoimalahankkeen jatkorahoitukseen. Kestra oli ja on edelleen mukana hankkeessa joillakin miljoonilla euroilla, jos ostajaa muutaman prosentin omistusosuudelle ei löydy.

Fennovoiman hallituksen puheenjohtajan Pekka Ottavaisen mukaan jatkorahoituksesta poisjäänti ei kuitenkaan ole helppo juttu. Ottavainen sanoo että asiaa aletaan nyt selvittää Kestran kanssa, koska Fennovoima piti Kestran ilmoitusta olla mukana hankkeessa sitovana.

– Meidän näkemys oli, ettei tällaista vetäytymistä olisi tässä vaiheessa voitu tehdä, sanoo Ottavainen.

Kestrassa ollaan eri mieltä

Kestran näkemys ilmoituksen sitovuudesta on päinvastainen.

Johtaja Arja Talma Keskosta sanoo Yle Uutisille, että Kestran mukana olo on ollut ehdollista jo marraskuun ilmoituksesta saakka. Talman mukaan Fennovoima on halunnut sitovat ilmoitukset mukana olosta, mutta Kestran ilmoitukset ovat olleet ehdollisia ja sanamuoto marraskuun 2013 sekä helmikuun 2014 ilmoituksissa ovat olleet samat.

Pekka Ottavainen näkee asian juuri päinvastoin.

– Meidän näkökulmasta kenenkään nimeä ei julkaistaisi missään listassa, ellei heidän sitoumusta olisi saatu.