1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Europol ja brittipoliisi kävivät Manchesterin järjestäytyneen rikollisuuden kimppuun

Erityisen tuloksekkaina viranomaisten pitävät autopesuloihin kohdistuneita iskuja. 78 ihmistä pidätettiin ja huumeita ja rahaa takavarikoitiin.

Ulkomaat

EU:n poliisijärjestö Europol, Manchesterin poliisi ja useat muut Britannian lainvalvonnasta vastaavat elimet ovat tehneet Manchesterissä kaikkien aikojen suurimman iskun järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Ratsioita ja tarkastuksia tehtiin viikon aikana 40 kohteeseen. Tarkoituksena oli hajottaa ryhmiä, jotka harjoittavat huumekauppaa, tuovat maahan luvatta ihmisiä, järjestävät valeavioliittoja ja käyttävät muutoin hyväkseen ihmisten haavoittavuutta, Europol kertoo tiedotteessaan.

Samalla kerättiin todisteita ja tietoja, joiden perusteella voidaan jatkaa Manchesterin ja sen ympäristön rikollisverkkojen hajottamista.

Ratsioissa on toistaiseksi pidätetty 78 ihmistä. Takavarikoitujen huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut miltei 350 000 euroa. Lisäksi viranomaiset ottivat haltuunsa kymmenien tuhansien eurojen edestä käteistä. Viranomaisten mukaan lisää pidätyksiä ja takavarikkoja on odotettavissa lähipäivinä.

Erityisen tuloksekkaina viranomaisten pitävät autopesuloihin kohdistuneita iskuja. Niissä löytyi paljon luvattomia ulkomaisia työntekijöitä. Samalla paljastui tukien väärinkäyttöä ja valeavioliittoja.

Europol tarjosi hankkeelle tietojaan ja analyysiapua. Varsinaisiin ratsioihin osallistui kaksi Europolin edustajaa, jotka osallistuivat epäiltyjen taustojen tarkastamiseen ja muuhun IT-työhön.

Lue seuraavaksi