Hyppää sisältöön

Hirsiseinät imevät tehokkaasti päiväkodin mekkalan

Pudasjärven hirsisen päiväkodin seinät imevät lasten metelin. Aiemmin lapset hoidettiin osin ahtaissa rivitalohuoneistoissa.

Kuva: Juha Nyman/Pudasjärven kaupunki

Pudasjärvelle avattu hirsinen Pikku-Paavalin päiväkoti saa käyttäjiltään ja työntekijöiltä kiitosta. Päiväkodin johtaja Jaana Tuohimaa kehuu lähes 30 sentin levyisestä massiivihirrestä rakennettua päiväkotia poikkeuksellisen hyväksi akustiikaltaan.

Paksu hirsiseinä imee tehokkaasti isojen lapsiryhmien meteliä.

- Täällä vierailleet ihmiset ovat poikkeuksetta todenneet, että seinät hävittävät melua. Meillä on isoja lapsiryhmiä, jopa yli 20:n kokoisia, ja silti huone tuntuu rauhalliselta, Tuohimaa kertoo.

Uudet tilat toimivat vanhoja paremmin

Aiemmin lapsia hoidettiin Pudasjärvellä monin paikoin ahtaissa rivitalohuoneistoissa. Tuohimaa lähes kauhistelee aiempia olosuhteita hoidettuaan lapsia Pikku-Paavalissa viime vuoden lopulta lähtien.

- Hoitotilat olivat usein asuinkäyttöön tehdyissä huoneistoissa. Vessoja saattoi olla vain yksi ja käsienpesupaikat puuttuivat. Ja ne eteistilat; voitte vain kuvitella kuinka ahdasta on, kun parikymmentä lasta pukee tai riisuu rivitalohuoneiston eteisessä, Tuohimaa päivittelee.

Pikku-Paavalin reilun 1 300 neliön päiväkodissa telmii keskimäärin sata lasta päivittäin. Talossa työskentelee lähes 30 lastenhoitajaa.

Pudasjärveläiset markkinoivat uutta päiväkotiaan maailman suurimpana hirsisenä lastenhoitopaikkana.