1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laulaminen

Henna Sara potkii pinnalle somen ja kovan työn voimalla

Nopein tie nousta laulajana pinnalle tänään on voittaa Idols- tai Voice Of Finland -kisa. Vasta 18-vuotias Henna Sara on valinnut toisen tien, jossa pitää uskoa omaan tekemiseen ja sosiaalisen median voimaan.

Minulla on sekä Facebook-, että Instagram -tilit, joita päivitän aktiivisesti.  Youtubessa tykkään keskustella ihmisten kanssa, sanoo Henna Sara. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnalainen nuori laulajatar Henna Sara on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Hän on laulanut pienestä pitäen, mutta myös teatterinlavat ovat hänelle tuttuja paikkoja. Nyt hän valtaa alaa myös verkon puolella.

Henna on julkaissut kaksi singleä, joista ”Ikuisesti sinun” kappaleella on Youtubessa yli 20 000 kuuntelua ja kolme kuukautta sitten julkaistulla ”Plataanipuun varjossa” kappaleella jo yli 10 000 kuuntelua. Sosiaalisen median käyttäminen on tärkeä keino saada omaa tuotantoaan ihmisten tietoon.

– Minulla on sekä Facebook-, että Instagram -tilit, joita päivitän aktiivisesti.  Youtubessa tykkään keskustella ihmisten kanssa, esimerkiksi kiittämällä heitä kommenteista ja saan heiltä myös rakentavaa palautetta, Henna Sara kertoo.

Hennan videoiden Youtuben katsojaluvut ovat pienen markkinointikoneiston laulajalle hyvät, mutta silti hän ei koe olevansa valmis laulaja.

– Pidin tietoisesti pari vuotta hiljaisempaa jaksoa ja keskityin lähihoitajaopintoihin ja työn tekoon. Samalla treenasin laulamista aktiivisesti Heidi Kyrön laulustudiolla, että olisin valmiimpi laulaja seuraavan sinkun julkaisuun.

Omat laulut ovat vielä tulossa

Oikean kappaleen löytäminen on Hennalle tärkeää. Sanoitusten on kosketettava henkilökohtaisesti, että niiden tarinaan pääsee paremmin sisään. ”Plataanipuun varjossa” kappaleen sanoituksen teki renkolainen Sana Mustonen, jonka kanssa Henna kävi pitkiä keskusteluja.

– Edesmennyt  isoisäni tunsi Sanan ja sitä kautta pääsin keskustelemaan hänen kanssaan. Sana kuunteli ajatuksiani ja kirjoitti juuri sellaisen biisin mitä ajattelin. Harjoittelen omien kappaleiden kirjoittamista ja haluan oppia niiden tekemisen nopeasti, Henna Sara kertoo.

Henna haluaa edetä hankalampaa reittiä

Moni kaunisääninen nuori pääsee musiikkimarkkinoille erilaisten kykykilpailujen kautta. Henna ei ainakaan vielä suunnittele kilpailuihin osallistumista.

– En ole kokenut niin, että haluaisin lähteä laulamaan tuomariston eteen. Yritän mennä eteenpäin tällä hankalammalla tavalla, mutta kun jaksaa tehdä kovasti töitä niin ehkä tämä reitti tuo tuloksia.

Laulamisen lisäksi Henna Sara työskentelee lähihoitajana riihimäkeläisessä palvelutalossa.

– Siellä pääsee myös toteuttamaan itseään, kun laulaa aamuisin palvelutalon vanhuksille, Henna nauraa.