1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Reserviin siirtyvä Ilmavoimien komentaja: Uudistusten jälkeen paremmat Ilmavoimat kuin koskaan

Ilmavoimien komentajaksi vaihtuu tänään prikaatikenraali Kim Jäämeri. Komentajana toiminut kenraalimajuri Lauri Puranen siirtyy reserviin.

Kuva: Yle

Puranen katsoo, että prikaatikenraali Kim Jäämeri saa johdettavakseen suorituskykyiset ja motivoidut joukot.

– Siirtymän pitäisi olla koko lailla saumaton, sillä Jäämeri on toiminut operaatiopäällikkönäni. Hän pystyy hyvin jatkamaan myös meneillään olevaa Ilmavoiminen kehittämisohjelmaa. Vuonna 2017 kun kokonaisuus on valmis, miellä on paremmat ilmavoimat kuin koskaan, sanoo Puranen.

Puranen otti Ilmavoimien komentajuuden vastaan isojen muutosten alla, ja hän on vetänyt Ilmavoimia läpi puolustusvoimien uudistuksen. Hän katsoo, että Ilmavoimien osalle annetut muutokset ja uudistukset on pääosin toteutettu.

– Tavoittelimme sitä, että Ilmavoimien suorituskyky ilmapuolustuksessa säilyy, tavoitellut säästöt saadaan aikaan ja että organisaatio saadaan sellaiseksi kuin sen rauhan aikana halutaan olevan. Henkilöstö on tehynyt erinomaista työtä, kenraalimajuri puranen sanoo.

– Toki muutos kohtelee osaa henkilöstöstä aika kovasti kun noin 600 ihmistä joutuu vaihtamaan paikkakuntaa, mutta uskon vahvasti, että kun muutos on tehty loppuun, meillä on hieno ja hyvä organisaatio, hän jatkaa.

Muutoksen yhteydessä Hallin yksikkö Jämsässä on jo suljettu ja toiminnot siirretty Tikkakoskelle. Kauhavan lentosotakoulu suljetaan vuoden lopussa, ja myös sieltä toiminnot siirtyvät Tikkakoskelle.

– Ilmasotakoulu kasvaa, koska kaikki Ilmavoimien koulutus keskitetään. Se on mielestäni hieno juttu ja kompakti ratkaisu, Puranen sanoo.

Myös Satakunnan lennostossa on meneillään iso muutos.

– Pääjohtokeskus on suljettu ja hävittäjälentolaivue laitetaan kiinni, ja väki siirretään muualle. Lähtökohta tässäkin on organisaation ja toimintatapojen muutos, Puranen linjaa.