Duudsonit laajentavat bisnestään - aktiviteettipuisto ja päiväkoti Seinäjoelle

Duudsonien aktiviteettipuistoa rakennetaan parhaillaan Seinäjoella vanhaan teollisuuskiinteistöön. Puisto on tarkoitus avata kesällä ja sen yhteyteen valmistuva päiväkoti syksyllä 2014.

Kotimaa
Jarno Laasala ja HP Parviainen Duudsoneista.
Duudsonien Jarno Laasala ja HP Parviainen kertovat uudesta aluevaltauksesta.Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoella Kapernaumin teollisuusalueella tehdään vanhan teollisuuskiinteistön muutostöitä. Kesällä tiloissa on tarkoitus avata Duudsonien nimeä kantava aktiviteettipuisto ja syksyllä liikuntapainotteinen päiväkoti.

– Trampoliineja, volttimonttuja, polkuautoja ja muuta, listaa Duudsonien HP Parviainen.

– Höystettynä meidän huumorilla, tottakai, jatkaa Jarno Laasala.

Seinäjoelta kotoisin olevien Duudsonien yrityksen toiminta-ajatus juontaa miesten omaan lapsuuteen.

Tehdashalli, johon suunnitellaan Duudsonit aktiviteettipuistoa.
Aktiviteettipuisto nousee vanhaan teollisuushalliin.Pasi Takkunen / Yle

– Me ollaan aina tykätty liikkua ja toimia itse niin, että ei ole vain laitteita jotka liikuttaa. Täällä olosuhteet on turvalliset ja paikka on hyvä kehonhallinnan harjoitteluun. Mikäli tällainen paikka olisi ollut meidän nuoruudessa, olisimme säästyneet muutamalta mustelmalta, HP ja Jarno nauravat.

– On paljon paikkoja, joissa aikuiset istuu kahvikupin ja munkin viereen. Täällä pääsee toimintaan mukaan, miehet toteavat.

Duudsonien hankkeen vaatimat investoinnit muutostöineen ovat kolmen miljoonan euron luokkaa, puisto tavoittelee 100 000 kävijää vuositasolla ja pyrkii työllistämään parikymmentä henkeä.

Päiväkoti samaan yhteyteen

Syksyllä 2014 aktiviteettipuiston yhteydessä avautuu 54-paikkainen yksityinen, liikuntapainotteinen päiväkoti.

– Tavoite on, että tästä tulee Suomen liikuttavin päiväkoti. Meillä on 3500 neliötä aktiviteettipuistoa päiväkodin käytössä, mikä lisää liikunnan mahdollisuutta huikeasti, sanoo uuden päiväkodin päiväkotipäällikkö Niina Kelo.

Aktiviteettipuiston ja päiväkodin taustalla olevan yhtiön osakkaina ovat Duudsoneiden HP:n lisäksi muun muassa Tero Pitkämäki ja Niina Kelo sekä Ilmajoen makkaramestareiden omistajapariskunta.