1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuntosalijutun tuomiot kovenivat hovissa

Välimiesoikeuteen kohdistunut törkeän petoksen yritys toi syytetyille kolme kuiukautta lisää vankeutta ja yhdyskuntapalvelua.

Kuva: Sari Ursin / Yle

Turun hovioikeus on korottanut tuomioita niin sanotussa kuntosalijutussa. Hovioikeus tuomitsi hämeenlinnalaiset yrittäjät vuoden ja viiden kuukauden sekä vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Rangaistukset ovat ehdollisia. Lisäksi hovioikeus tuomitsi molemmat miehet 80 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus oli tuominnut miehet muun muassa törkeistä petoksista kolme kuukautta lyhempiin rangaistuksiin eikä käräjäoikeuden rangaistukseen liittynyt yhdyskuntapalvelua.

Väärää tietoa välimiesoikeudelle

Hovioikeus lisäsi tuomioon yhden törkeän petoksen yrityksen, jonka vuoksi käräjäoikeuden tuomiota korotettiin. Rangaistusta ankaroittavana seikkana hovioikeus piti sitä, että rikos oli kohdistettu riidanratkaisumenettelynä käytettyyn välimiesoikeuteen. Toisaalta hovioikeus lievensi käräjäoikeuden tuomioarviota eräässä toisessa syytekohdassa ja piti sitä rangaistusta lieventävänä seikkana.

Rangaistusten lisäksi yrittäjät joutuvat maksamaan erilaisia korvauksia kymmeniä tuhansia euroja.