Hennes & Mauritz: Työntekijämme voi käyttää myös burkhaa

Silminnäkijä kysyi eri alojen työnantajilta suhtautumista uskonnollisten asujen ja päähineiden käyttöön. Uskonnolliset päähineet sallitaan pääosassa työpaikoista, vaikka kaikista yrityksistä ei vielä yleisiä linjauksia asiasta löydy.

Silminnäkijä (tv)
Huivi kauppa
Helsingin Itäkeskuksen Prismassa työskentelevällä Kifah Mohamedilla on töissä oma huivi. Huivia saa käyttää, kunhan se ei estä työntekoa. Yle / Silminnäkijä

Yhteensä 19:lle eri alan työnantajalle kohdistettu Silminnäkijän kysely kertoo, että uskonnolliset päähineet sallitaan pääosassa työpaikoista, vaikka kaikista yrityksistä ei vielä yleisiä linjauksia asiasta löydykään.

Kyselyyn vastasi seuraavat yritykset: Lidl, H&M, Lähikauppa, M-ketju, Securitas, Nordea, Stockmann, Viking Line, ISS, Zara, Hok-Elanto, OP-Pohjola, Terveystalo, Neste Oil, UPM, Kesko, R-kioski, Sampo ja Finnair.

Esimerkiksi Hok-Elannon pääkaupunkiseudun kaupoissa Alepoissa, S-marketeissa ja Prismoissa otetaan syksyyn mennnessä käyttöön uusi työasu, jossa on siihen sopiva huivi. Nykyisin kaupoissa voi käyttää omaa huivia, kunhan se ei estä työntekoa.

Securitakselta puolestaan kerrotaan, että vartija ei voi käyttää uskonnollista turbaania tai huivia.

– Toimintamme perustuu lakiin yksityisistä turvallisuuspalveluista, joka määrittelee tarkasti työasun. Vartijat ja järjestyksenvalvojat käyttävät osin julkista valtaa ja siksi asun tulee olla säädelty ja yhdenmukainen. Lain mukaan vartijan tulee edesauttaa sovinnollisuutta ja tasapuolisuutta työtehtävissään, ja tällöin ei tietenkään voi käyttää uskonnollisia, poliittisia tai muita mielipidetunnisteita, kertoo Securitaksen varatoimitusjohtaja Esa Oksanen.

Finnairilla lentohenkilökunnan ja asiakaspalvelutyöntekijöiden työasu on määritelty tarkasti aina hiusten kampauksesta käytettäviin koruihin asti, eikä päähuivi kuulu virkapukuun.

– Tähän mennessä meillä ei ole ollut puhetta aiheesta. Jos jatkossa tulee tällainen tilanne, niin voimme harkita, pitääkö virkapukua muokata tai tehdä uusia asusteita käytettäväksi. Virkapuku on tärkeä osa Finnairin brändiä, ja yhtenäinen pukeutuminen on tärkeää, kertoo Finnairin kestävän kehityksen johtaja Kati Ihamäki.

Lidlistä kerrotaan, että huivin ja turbaanin käyttö sallitaan, mutta niiden käyttö ei saa aiheuttaa työturva- tai hygieniariskiä tai vaikeuttaa tunnistettavuutta.

Avoimimmin uskonnolliseen pukeutumiseen suhtautuu vaateliike H&M, jonka työntekijöille sallitaan myös kasvot ja vartalon peittävä burkhan käyttö.

- H&M:llä jokainen voi pukeutua persoonansa ja uskontonsa mukaan. Tämä perustuu yrityksemme syrjintä- ja tasa-arvomenettelyyn, sanoo viestintävastaava Tiina Miettinen.