General Motors kutsuu 1,3 miljoonaa autoa takaisin

Uusimman takaisinkutsun syynä on epäluotettava ohjaustehostin. Kaikki nyt takaisinkutsutut autot ovat vuosimalliltaan vuoden 2010 malleja tai sitä aikaisempia.

Ulkomaat

General Motors kutsuu Yhdysvalloissa 1,3 miljoonaa autoa korjaukseen. Syynä on mahdollisuus, että sähköinen ohjaustehostin lakkauttaa toimintansa.

Takaisinkutsuttujen autojen mallit ovat Chevrolet Malibu, Malibu Maxx, Chevrolet HHR, Saturn Aura, Saturn Ion ja Pontiac G6. Vuosimallit vaihtelevat, mutta kaikki nyt takaisinkutsutut autot ovat vuosimalliltaan vuoden 2010 malleja tai sitä aikaisempia.

Uusi kutsu nostaa General Motorsin takaisinkutsuttujen autojen määrän 6,1 miljoonaan sitten helmikuun. Alun perin autojätti kutsui autoja takaisin viallisten virtalukkojen takia, jonka johdosta GM nimitti uuden turvallisuusjohtajan ja nopeutti takaisinkutsujaan.

GM odottaa takaisinkutsujen aiheuttavan noin 750 miljoonan dollarin kulut ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Uusimmassa takaisinkutsussa kauppiaat vaihtavat ohjaustehostimen moottorin ja muita osia ilmaiseksi.

Lähteet: AP