Vedentulo pätkii Viinijärvellä

Putkirikon takia lähes koko Viinijärven taajama kärsii vedensaantiongelmista. Runkovesijohdon korjaus on aloitettu varhain aamulla.

Viinijärvi

Lähes koko Viinijärven taajama Liperissä kärsii vedensaantiongelmista. Kylän keskustassa on rikkoutunut runkovesijohto. Tämän vuoksi vedenpaine on alentunut tai vedensaanti on katkennut kokonaan kaikilta, jotka asuvat putkirikon itäpuolella. Rikkoutumispaikan osoite on Viinijärventie 15, eli kohta on Osuuspankin ja S-Marketin välillä.

Kannattaa varautua ottamalla vettä varastoon.

- Jossakin vaiheessa korjauskohta joudutaan eristämään sulkemalla venttiilejä. Tällöin vedenjakelu keskeytyy pitkälti koko taajaman alueella Joenuuntiestä itään päin. Tähän kannattaa varautua ottamalla vettä varastoon, vesihuoltolaitokselta muistutetaan.

Putkirikko huomattiin maanantai-iltana ja korjaustyöt on aloitettu tiistaina kello 5.30. Liikenne ohjataan työmaan ohi Kauppakujan kautta. Kunta tiedottaa mahdollisesta vedenjakelusta ja työn etenemisestä verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Kunnasta kerrotaan, että jakeluhäiriön laajuutta ja kestoa ei voi vielä tässä vaiheessa tarkkaan ennakoida.

- Työtä vaikeuttavat ja hidastavat tiepohjalla oleva routa, vesijohtolinjan sijainti syvällä sekä runsas kaapeleiden määrä korjauspaikalla.

Lähes samassa kohti oli iso putkirikko myös vuosi sitten.