1. yle.fi
  2. Uutiset

Rauman Lyseon sisäilma parantunut

Mineraalivillakuitu-pitoisuudet ylittyvät edelleen niukasti, mutta ne ovat puolittuneet. Mikrobeja ei enää löytynyt tutkimuksissa.

Uotila, Rauma

Sisäilmaongelmista kärsineen Rauman Lyseon tilanne on parantunut, kertoo Rauman kaupunki. Uusimmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että haitallisten aineiden pitoisuudet ilmassa ovat vähentyneet.

Mineraalivillakuitu-pitoisuudet ovat puolittuneet ja ylittävät raja-arvot enää niukasti. Merkittäviä mikrobipitoisuuksia ei ole enää havaittu ongelmallisissa luokkahuoneissa.

Näytteet otettiin maaliskuussa. Huhtikuussa otetaan vielä yhdet mineraalivillakuitu-näytteet. Jo aiemmissa näytteissä on todettu, että lyseossa ei ole erittäin vakavia sisäilmaongelmia epäilyistä huolimatta.

Sisäilmaongelmia useissa kouluissa

Lyseon rakennuksia on tiivistetty ja vuotokohtia seinissä on tukittu. Näin on yrietty saada huonoa ilmanlaatua kuriin.

Lyseossa on tämän vuoden ajan ollut Uotilan koululaisia evakossa. Uotilan koulussa on omat sisäilmaongelmansa.

Joka tapauksessa kaupunki on päättänyt vuokrata Uotilan koululaisille uudet väistötilat ensi syksyksi. Vuokraamalla tilapäiset koulutilat Rauman kaupunki haluaa palauttaa kouluun työrauhan ja varmistaa terveellisen oppimisympäristön. Uotilan koululaisten vanhemmat ovat olleet huolissaan lyseon sisäilman laadusta.

Lue seuraavaksi