1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Korkea-arvoinen kiinalaisupseeri sai syytteet korruptiosta

Aiemmin tänä vuonna kiinalaislehti Caixin kertoi, miten kenraaliluutnantti Gu Junshan on viettänyt ylellistä elämää kultaisten taide-esineiden koristamassa kartanossa ja omistanut kymmeniä asuntoja Pekinigissä.

Ulkomaat

Kiinassa on nostettu korruptiosyytteet entistä kenraaliluutnanttia Gu Junshania vastaan, maan tiedotusvälineet kertovat. Aiemmin tänä vuonna kiinalaislehti paljasti, miten Gu on viettänyt ylellistä elämää ja omistanut muun muassa hulppean kartanon sekä kymmeniä asuntoja Pekingin keskustassa.

Gun toimia on tutkittu yli kahden vuoden ajan ja nyt häntä vastaan on nostettu syytteet kavalluksesta ja lahjonnasta sekä valtion varojen ja vallan väärinkäytöstä, uutistoimisto Xinhua sanoo.

Gu on kahdeksaan vuoteen korkea-arvoisin kiinalaisupseeri, joka on joutumassa sotilastuomioistuimeen, valtiollinen Global Times -lehti kirjoittaa.

Caixin-lehti julkaisi tammikuussa kirjoituksen, jossa kerrottiin Gun viettäneen ylellistä elämää. Lehden mukaan hän muun muassa asui kartanossa, joka on kopio Kiinan kielletystä kaupungista. Asunnossa kerrotaan olleen useita kultaisia taideteoksia, muun muassa kultainen Mao Tsetungin patsas.

Gu työskenteli aiemmin armeijan logistiikkakeskuksen apulaisjohtajana, mutta toissa vuonna hänen nimensä katosi yksikön henkilöstölistalta sekä puolustusministeriön nettisivuilta. Caixinin mukaan Gu jätti tehtävänsä tuolloin.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi