1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Lakan Betoni uudistaa Joensuun tehtaansa

Syksyllä aloitetaan uusien betonin tuotantolinjojen rakentaminen. 4,5 miljoonan euron investointi mahdollistaa uusien tuotteiden kehittämisen ja turvaa Joensuun 80 työpaikan säilymisen.

Talous
Pertti Halonen.
Yle

Lakan Betoni uusii tehtaansa Joensuussa kahden seuraavan vuoden aikana. Tähän mennessä yhtiö on jo investoinut Joensuussa ylijäämäbetonin kierrätysjärjestelmään ja aloittanut hankkeita tuotevalikoiman ja prosessien kehittämiseksi. Suururakka on syksyllä alkava yli 20 vuotta vanhojen betonituotantolinjojen uusiminen.

- Uuden betonituotetehtaan tuotantolaitteet edustavat uusinta ja parasta saatavissa olevaa teknologiaa Euroopassa. Tämä antaa mahdollisuuden nostaa tuotelaatua entisestään, mutta ennen kaikkea mahdollistaa kokonaan uusien ja uuden tyyppisten betonituotteiden valmistamisen. Erityisesti tämä koskee ympäristöbetonituotteita, kehuu toimitusjohtaja Pertti Halonen.

Halonen kertoo, että uusi teknikka mahdollistaa muun muassa tuotteiden valmistaminen uusilla väreillä ja uusilla pintakäsittelyvihtoehdoilla. Uusien laitteiden pitäisi olla tuotantokäytössä tammikuussa 2015.

Lisäksi tehdään muita parannustöitä. Hankkeen kokonaisbudjetti on 4,5 miljoonaa euroa.

- Investoinnilla ei ole vaikutusta työpaikkoihin mutta kehittämisellä varmistetaan työpaikkojen säilyminen Joensuussa, Halonen kertoo.

Yhtiö työllistää Joensuussa tehtaalla ja konttorissa noin 80 ihmistä.

Lakan Betoni valmistaa erilaisia betonituotteita kuten harkkoja ja pihakiviä, elementtejä, kuivatuotteita ja valmisbetonia. Joensuussa kotipaikkaansa pitävällä yrityksellä on on tuotantolaitokset Lopella, Forssassa, Jalasjärvellä ja Varkaudessa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa.