Elinkautinen forssalaisen nuoren naisen murhasta

Nuorehko jokioislainen mies tuomittiin nuoren naisen murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen Forssan käräjillä. Mies tappoi lokakuun alussa 18-vuotiaan naisen Matkusta Humppilaan vievän tien sillalla Forssassa.

Kotimaa
Nuoren naisen surmannut mies oikeudessa
Esko Tuovinen

Nuoren naisen kuolemaan johtanut tapahtuma sai alkunsa nuorten autoajelusta. Aikaisin aamulla surmaaja ja nainen olivat pysähtyneet Koijoen ylittävälle Sarkolan sillalle, joka on Forssan Matkusta Humppilaan vievän tien varrella.

Jostain syystä mies oli surmanut naisen lyömällä häntä todennäköisesti lekan varrella useita kertoja.

Nainen löydettiin Koijoesta muutama tunti surman jälkeen.

Poliisi löysi tekijän nopeasti

Poliisi pääsi surmatyön tekijän jäljille nopeasti. Hänet otettiin kiinni jo seuraavana päivänä. Käräjäoikeus vangitsi miehen pari päivää sen jälkeen.

Jokioislainen 27-vuotias mies tunnusti tapon nopeasti. Syyttäjä piti tekoa niin raakana, että hän vaati tuomiota murhasta. Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että teko täytti murhan tunnusmerkit tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen.

Murhatuomiot harvinaisia

Murhatuomiot ovat melkoisen harvinaisia suomalaisissa oikeusistuimissa. Henkilö voidaan tuomita Suomen rikoslain mukaan murhasta lähinnä silloin, kun surma on tehty vakaasti harkiten tai erityisen julmalla tavalla. Myös virkamiehen tappaminen hänen ollessa virkatöissä voi johtaa murhatuomioon. Näiden määritelmien lisäksi rikoksen on oltava kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Forssalaisnaisen tapauksessa Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että tekijällä on ollut tilanteessa päättäväinen tahto tappaa uhri.

Käräjäoikeuden mukaan tappaminen on tapahtunut erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.