1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Sote-ohjausryhmä aloittaa työnsä

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta valmistelemaan on asetettu parlamentaarinen ohjausryhmä. Ryhmässä on edustus kaikista eduskuntapuolueista.

politiikka

Hallituksen ja opposition sote-sovun mukaisesti nimitetty ohjausryhmä aloittaa työnsä peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) johdolla.

Ohjausryhmä kokoontuu ensi viikon alussa suunnittelemaan tiukalla aikataululla tehtävän työnsä järjestämisestä. Ryhmän tehtävänä on laatia esitys sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi toukokuun loppuun mennessä.

Eduskuntakäsittelyyn esitys tulee lausuntokierroksen jälkeen ensi syksynä. Uusien sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavien alueiden toiminnan on tarkoitus alkaa vuoden 2017 alusta.

Parlamentaariseen ohjausryhmään on nimetty Huovisen lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.), puoluesihteeri Taru Tujunen (kok.), yleislääketieteen professori Mauno Vanhala (ps.) sekä kansanedustajat Jouni Backman (sd.), Hanna Mäntylä (ps.), Juha Rehula (kesk.), Tapani Tölli (kesk), Erkki Virtanen (vas.), Ulla-Maj Wideroos (rkp.), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) ja Leena Rauhala (kd.)

Lue seuraavaksi