1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Dinosaurukset saapuivat tiedekeskukseen – ensiesiintyminen Iso-Britannian ulkopuolella

Tiedekeskus Tietomaa sai arvokkaita vieraita, kun toukokuussa avattavan Age of the dinosaur -näyttelyn vetonauloina toimivat dinosaurushahmot saapuivat merten takaa. Oululaisille on tarjolla harvinaista historiallista herkkua, sillä London Natural Museumin näyttely nähdään ensimmäistä kertaa Iso-Britannian ulkopuolella.

kulttuuri
Dinosaurusnäyttely; Oulun dinosaurusnäyttely; The Age of the Dinosaur
The Age of the Dinosaur -näyttelyn suurimpien dinojen pää tavoittelee museon kattoa.Yle Oulu / Taneli Kärki

Oulun taidemuseon näyttelyvastaava Jukka Pitkäsen mukaan kansainvälisenä yhteistyönä järjestettävän Age of the Dinosaur -näyttelyn pystytystyöt ovat sujuneet tähän mennessä hyvin, tosin pieniä vastoinkäymisiäkin on matkalle mahtunut.

- Luulin vielä viime viikon lopulla, että dinosauruksia kuljettavat rekat ovat matkalla maanteitse Ruotsissa. Perjantaina sitten selvisikin, että ne ovat laivassa lähellä Kemiä. Näin se logistiikka joskus menee, Pitkänen naurahtaa.

Rekkalasteittain dinoja

Dinosaurusten mukana saapui myös nelihenkinen työryhmä Englannista, joka on erikoistunut kyseisen näyttelyn pystyttämiseen. Taidemuseon tiloihin on purettu tähän mennessä kolme rekallista näyttelytavaraa, mutta lisää on vielä luvassa.

- Pelottaa jo, että miten mahtuu kaksi lisää. Eli viisi rekkaa kaiken kaikkiaan ja sitten vielä yksi erikoiskuljetus, jossa on fossiileja, Pitkänen laskee.

Dinosaurusten ja fossiilien lisäksi Taidemuseon tiloissa pidettävässä näyttelyssä on tarjolla myös suuri annos informaatiota.

- Ei päästetä asiakasta helpolla, eli pelkästään pelottelemalla dinoilla. Täältä saa myös vahvan tietopaketin.

Näyttelyn ovet avautuvat yleisölle toukokuun 2. päivä.

Taneli Kärki / Yle Oulu

Lue seuraavaksi