1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pyöräily

Lappeenranta siloittaa pyöräilijöiden tietä

Reunakiveyksiä madalletaan ja opasteita lisätään. Siinä ainakin varmat lähiajan toimet, kun pyöräilyn pääväyliä ryhdytään parantamaan. Kaupungin keskustan myllerrys jarruttaa kunnollisten pyöräteiden rakentamista.

Kuva: Yle

Lappeenrannan keskustan suuret rakennustyömaat hidastavat pyöräilyväylien rakentamista. Kaupungininsinööri Pasi Leimin mielestä on harkittava tarkkaan, kannattaako rakentaa väliaikaisratkaisuja.

- Lautakunta saisi päättää, onko esimerkiksi Oksasenkadulle viisasta tehdä tilapäisratkaisu, kun Kesko kuitenkin aloittaa pian K-market Rakuunan tontin rakentamisen, pohtii Leimi.

Tänä vuonna työlistalla on ainakin reunakivien madalluksia sekä opasteiden ja liikennemerkkien lisäyksiä. Leimin mukaan jo olemassaolevan pyöräilyreitistön kaikki käyttömahdollisuudet ovat epäselviä jopa aktiivipyöräilijöille.

Lappeenrantaan on valmistunut kaikkiaan 95 kilometriä raitteja käsittävä pyöräilyn pääreittisuunnitelma. Kaupunkia halkovat pääreitit, jotka parannetaan korkealaatuisiksi ja pidetään myös talvisin hyvässä kunnossa.