Jalkapallojoukkue muuttui poikabändiksi – "Sopii tyyliin, kun saa olla vähän limainen"

Nätti poika, hyvä kroppa, paljas rintakehä, kohtalainen laulutaito, hännystelijät, sulavat tanssiliikkeet ja koiranpennun katse. Näistä kaikista muodostuu yli 10 000 kertaa katsottu FF Jaron musiikkivideo Back on track. Taustalla on Jaron mediateam ja tekemiseen on heittäytynyt koko joukkue.

ilmiöt
Kuvassa Viktor Enbacka David Carlsson
Petra Haavisto / Yle

Kaikki alkoi, kun Jaron ruotsalaishyökkääjä David Carlsson heräsi keskellä yötä, nauroi itsekseen ja ajatteli, että voisi olla hauskaa tehdä musiikkivideo. Noin kuukautta aiemmin mies oli kuullut Jaron mediateamin aiemmista tempauksista.

– Olen koko ikäni kuunnellut poikabändejä, ruotsalaista rapia ja hiphopia. Lisäksi jonkin verran jazzia, progea ja klassista musiikkia. Sitten olen tehnyt kavereiden kanssa kaikenlaisia hauskoja juttuja, äänittänyt covereita, laulanut pukuhuoneessa ja niin edelleen, David Carlsson kertoo.

Mediateamin Viktor Enbacka oli ehdotuksen kuultuaan heti valmis.

– Ensimmäinen ajatus oli, että olemme tehneet tyhmempiäkin juttuja. Mutta kieltämättä tuli vähän outo fiilis, kun julkaisimme videon ja saimme niin paljon palautetta, Viktor sanoo.

Jaron pelaajille suunnitelma paljastui pukukopissa.

– Osa puisteli päätään epäilevänä, osa innostui heti. Vähitellen yksi toisensa jälkeen alkoi osallistua yhä enemmän ja fiilis kasvoi sitä mukaan, David muistelee.

Näyttelevä futaaja

Kaikkiaan musiikkivideon tekeminen kesti puolitoista kuukautta. Musiikki on Backstreet Boysia ja sanoitus syntyi kaksikon Carlsson-Enbacka yhteistyönä.

– Pääidea on Davidin. Hän on suuri Backstreet Boys -fani. Ja jalkapallojoukkue on vähän niin kuin poikabändi, joten musiikkivideo sopii aika hyvin tyyliin, saa olla vähän limainen, Viktor nauraa.

Musiikkivideo sopii aika hyvin tyyliin, saa olla vähän limainen.

Viktor Enbacka

Videolla David Carlsson on oikeutetusti pääosassa. Pienempiä sooloja laulaa Jaron muita pelaajia. Yhteistanssin koreografia on Nina Snellmanin käsialaa.

– Minulla ei ole koskaan ollut omaa bändiä, mutta olen opiskellut puolitoista vuotta Calle Flygaren teatterikoulussa Tukholmassa. Siellä esitimme muun muassa musikaaleja, David valaisee taustastaan.

– Tietysti oli hauskaa tehdä video ja katsoa sitä. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkue tekee yhdessä jotakin muutakin kuin pelaa jalkapalloa. Se nauru, kun joukkue tanssi. Näki, että tämä antoi joukkuehengelle lisäpotkua, Viktor Enbacka painottaa.

Entä sattuiko kommelluksia?

– Voin ilmoittaa, että kyllä. Voi jopa olla, että niistä tulee uusi video. Joku tanssii jotain ihan muuta, joku pysähtyy kesken tanssin, kamera kaatuu ja kaiken maailmaan juttuja…