1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Obama juhli uutta sairausvakuutusta – "Se toimii"

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan 7,1 miljoonaa amerikkalaista on ottanut uuden sairausvakuutuksen. Seitsemän miljoonan tavoite ylittyi näin hieman.

Ulkomaat
Barack Obama
Barack ObamaT.J. Kirkpatrick / EPA

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama iloitsee, että hänen terveydenhuoltouudistuksensa on saavuttanut tavoitteensa. Yli seitsemän miljoonaa amerikkalaista on ottanut itselleen uuden sairausvakuutuksen.

– Kyllä, ajoittain, tämä uudistus on ollut kiistanalainen ja hämmentävä, ja aivan ilmeisesti sillä on ollut arvostelijansa, Obama sanoi Valkoisessa talossa.

– Muutos näyttää osin tältä demokratiassa. Muutos on vaikeaa. Sen, mikä on rikki, korjaaminen on vaikeaa. Mutta tämä laki tekee, mitä sen pitikin tehdä. Se toimii, Obama hehkutti.

Obaman mukaan 7,1 miljoonaa amerikkalaista on ottanut uuden sairausvakuutuksen määräajan umpeutuessa maanantaina puolilta öin. Lain mukaan ilman vakuutusta olevat ihmiset joutuvat maksamaan sakkoa määräajan jälkeen.

Kohtuuhintaisen sairausvakuutusjärjestelmän aikaansaaminen on ollut yksi presidentti Barack Obaman virkakausien keskeisimmistä ja suurimmista sisäpoliittista saavutuksista.

Lähteet: AFP, Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi