1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Slopestylen maailmancup houkuttelee huippulaskijoita Iso-Syötteelle

Pudasjärven Iso-Syötteellä alkaa keskiviikkona Suomen ensimmäinen viiden tähden slopestyle-kilpailu. Mukaan on ilmoittautunut iso joukko kovia kotimaisia ja ulkomaisia laskijoita, joten luvassa on henkeäsalpaavia hyppyjä ja temppuja.

urheilu
Laskettelijoita Iso-Syötteellä
Yle / Marko Siekkinen

Pudasjärven Iso-Syötteellä järjestettävä IS Open on avoin slopestyle-kilpailu. Kotimaasta mukaan on ilmoittautunut runsaasti kilpailijoita. Pudasjärvelle saapuu myös maailman huippuja, esimerkiksi Sotshin olympialaisten finalisteja.

Kisa on eurooppalaisittainkin kovatasoinen ja merkittävä kilpailu, sillä kyseessä on yksi maailmancupin ensimmäisistä kisoista.

- Erityisen ylpeä olen siitä, että IS Open on saanut viisi tähteä, kun asteikko on yhdestä kuuteen, kertoo hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff.

Maailman huippulaskijat kiertävät käytännössä vain viiden ja kuuden tähden kisoja, joissa palkinnot ja ranking-pisteet ovat muita paremmat.

Ei pääsymaksua

Kilpailu on katsojolle maksuton. Tämä on järjestäjiltä tietoinen valinta, sillä tavoitteena on kasvattaa ensin kisan tunnettuutta ja uskottavuutta.

Viivan alle jäävä miinus ei ole pettymys, sillä pidemmällä tähtäimellä tavoitella rinteisiin nuoria kykyjä ja nostaa Iso-Syötettä myös perheille suunnattuna hiihtokeskuksena.

- Haluamme, että Iso-Syötteen rinteillä harjoittelevat ja kilpailevat tulevaisuuden maailmanmestarit ja olympiavoittajat, Terentjeff sanoo.

Hän kertoo järjestäjienkin saaneen jo hyvää harjoitusta: Lufthansan lakon takia viime yö on mennyt keksiessä keinoja, joilla kilpailijat saadaan Keski-Euroopasta ensin Suomeen ja sitten Iso-Syötteelle.

Lue seuraavaksi