1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Selmu myllertää toimintojaan ja osti "varttibaarin"

Provinssirockia pyörittävä Selmu on pistänyt jo uusiksi festivaalin, mutta sekään ei riitä. Myös organisaatiota on remontoitu. Selmun tytäryhtiö on myynyt Jurassic Rockin ja ostanut Seinäjoella sijaitsevan Bar 15:n.

Kuva: Miikka Varila

Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu myllertää edelleen toimintojaan. Provinssirockin uudistusten lisäksi Selmun tytäryhtiö on myynyt mikkeliläisen Jurassic Rockin ja ostanut Seinäjoen keskustassa Kauppakadulla sijaitsevan "varttibaarin" eli Bar 15:n. Baarissa on tarkoitus jatkaa ravintolatoimintaa ja tarjota edelleen runsaasti elävää musiikkia. Bar 15 tunnetaan esiintymispaikkana yhtyeille ja artisteille, jotka ovat vielä matkalla kohti lopullista läpimurtoaan. Selmun tarkoitus on jatkaa samaa perinnettä.

Myös Selmun organisaatio uudistuu. Harri Pihlajamäki on väistynyt toiminnanjohtajan paikalta ja uudeksi vt. toiminnanjohtajaksi on valittu entinen tuotantopäällikkö Marko Kivelä. Provinssirockin tuottajaksi on palkattu Pekko Hokkanen.

– Taloudellisesti haasteellisen festivaalikesän jälkeen olimme tienristeyksessä. Valitsimme muutosten tien ja panostimme avoimempaan työskentelykulttuuriin. Henkilökuntamme ja talkoolaiset ovat tehneet mittaamattoman työn uudistusten eteenpäin viejinä. Tänään uskomme vahvemmin kuin koskaan perustehtäväämme musiikin luojien ja musiikkikulttuurien kuluttajien yhdistäjänä, summaa Jarl Matti Anttila, Selmun hallituksen uusi puheenjohtaja.

Selmu tiedotti jo syksyllä uudistavansa Provinssirockia. Tulevana kesänä festivaali rokataan uutena ajankohtana vasta juhannuksen jälkeen 27.-28.6.2014.