Liekeissä! -tähdet osasivat uumoilla menestystä

Kajaanin Kaupunginteatterin tämän näytäntökauden ehdoton hittinäytelmä on ollut Elvis-musikaali Liekeissä. Näytelmän pääpari iloitsee menestyksestä, mutta ei pidä sitä itsestäänselvyytenä.

Kajaani
Kuvassa nuori mies sylissään nuori nainen teatterin näyttämöllä
Ia Samoil / Kajaanin kaupunginteatteri

Broadway-musikaaliin All Shook Up perustuva Liekeissä-näytelmä on Kajaani Kaupunginteatterin vuoden ehdoton kassamagneetti. Loppuunmyydyt näytännöt seurasivat toisiaan jo syyskaudella ja teatteriyleisö kiittää tekijöitä vuolaasti.

Kajaanin Kaupunginteatterin kokoiselle teatterille tämän suuruusluokan musikaali on hienoisen riskin ottamista. Kulut ovat normaalia näytelmää suuremmat, mutta Liekeissä-musikaalin kohdalla riskinotto kannatti.

Liekeissä! -musikaalin päärooleihin kiinnitetyt nuoret näyttelijät Oona Airola ja Joel Mäkinen osasivat ennen esitysten alkua aavistella jonkinasteista menestystä.

– Osasin vähän odottaa menestystä ja sitä, että tästä voisi tulla hitti. Mutta sitten kun tieto ennätyksistä tuli, niin olihan se yllätys. Ja kyllähän sitä erittäin tyytyväisenä veti täysille katsomoille, Natalian roolia näyttelevä Oona Airola kertoo.

– Ymmärsin, että tällaista musikaalia oli kaivattu ja meillä oli heti alusta alkaen hyvä meininki tekijöiden kesken. Olisi pikemminkin ollut yllättävää jos tämä olisi epäonnistunut. Mutta onhan se teatterille ihanaa, että yleisö löysi sen noin hyvin, musikaalissa Jamin roolin näyttelvä Joel Mäkinen tuumii.

Vaikka näytelmä osoittautui hitiksi ja yleisöä riitti, ei Oona Airola antanut menestyksen sekoittaa päätään.

– Menestystä ei koskaan saa ottaa itsestäänselvyytenä tai sitä, että yleisöä on paljon. Olen joka kerta ollut onnellinen siitä, kun katsomo on tullut täyteen.

Talvi Kajaanissa on ollut hieno

Liekeissä! -pääparilla eli Oona Airolalla ja Joel Mäkisellä ei ennen Kajaanin Kaupunginteatteriin tuloaan ollut mitään käsitystä siitä, millaiseen kaupunkiin he tulevat. Mutta Kajaani näytti heille parhaat puolensa.

– Ei ole kertaakaan harmittanut tulla tänne, ihan rehellisesti voin sanoa niin. Minulla on ollut hieno rooli mitä näytellä, ja meillä on mahtava porukka. Vaikka en ennen tätä työtä ollut Elviksen musiikkia kuunnellutkaan, niin näitä biisejä on ollut todella mukava vetää, Joel Mäkinen kertaa.

Liekeissä!-musikaalin näyttelijät Oona Airola ja Joel Mäkinen.
Oona Airola ja Joel Mäkinen ovat laulaneet Kajaanin kaupunginteatterin yleisön sydämiin musikaalissa Liekeissä!Ia Samoil

Talvi Kajaanissa pyöri Mäkisellä pitkälti työn ympärillä, mutta myös muuta helsinkiläisnuorukainen ehti touhuamaan.

– Päätin jo tänne tullessani, että talvella hiihdän paljon ja hyvin Pöllyvaaran ladut tulivat tutuiksi. Muutakin urheilua on tullut harrastettua, lenkkeilystä tennikseen pientä ravintolassa pyörähtämistä unohtamatta, Mäkinen kertoo.

Työ on ollut aivan ihanaa eikä se edes ole tuntunut työltä. Olen nauttinut joka hetkestä.

Oona Airola

Myös Oona Airolalla on pelkästään hyvää sanottavaa Kajaanin ajastaan.

– Työ on ollut aivan ihanaa eikä se edes ole tuntunut työltä. Olen nauttinut joka hetkestä. Vapaa-aikana olen ulkoillut paljon ja käynyt muun muassa laskettelemassa Vuokatissa. Minulle Kajaaniin sopeutuminen ei ole ollut lainkaan hankalaa, sillä olen kotoisin Kokkolasta, ja tiedän millaista elämä on pienessä kaupungissa, Oona Airola toteaa.

Tulevaisuudessa opiskelua,teatteria ja levyn tekoa

Liekeissä! -musikaalin viimeiset esitykset ovat toukokuussa, ja niiden loputtua sekä Oona Airola ja Joel Mäkinen suuntavat toisaalle. Mäkistä työllistää jatkossa bänditouhut ja teatteri.

– Seuraavaksi viimeistelemme Pimeys-yhtyeemme levyn, jota olemme jo äänittäneet. Lisäksi olen mukana Korjaamolla Aleksis Kivi -näytelmässä, ja teen musiikin ja toimin kapellimestarina KOM-teatterin Vallankumous -näytelmässä.

Myös Oona Airolalla on selvät sunnitelmat Kajaanin kiinnityksen jälkeen.

– Täältä menen takaisin koulun penkille ja Tampereelle suuren näyttämön kurssille. Sitten palaan hetkeksi juurilleni Kokkolaan. Siellä me esitämme Ykspihlajassa sisarusteni kanssa kesäteatterinäytelmää Neljä sisarta, joka on sovitus Tsehovin Kolmesta sisaresta. Syksyksi palaan taas takaisin opintojen pariin.

– Mutta ennen näitä on musahommien vuoro, ja teen töitä Lada Nuevo -yhtyeemme kanssa, Oona Airola kertoo.

Korjaus 3.4.2014 klo 9.45: Tarkennettu otsikkoa, tähdet osasivat uumoilla menestystä.