SDP:n mahtipiirit eivät usko Urpilaisen voittoon

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan osa SDP:n piireistä on kerännyt ryhmän piirijohtajia kertomaan Urpilaiselle kannatusnäkymistä. He haluavat Urpilaisen tietävän, että puoluekokousedustajien enemmistö ei ole Urpilaisen takana.

politiikka
Jutta Urpilainen
Yle

Osa SDP:n piireistä on huolissaan, tietääkö istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen kannatuksensa hiipuneen siinä määrin, että jatkokausi SDP:n puheenjohtajana ei enää näytä todennäköiseltä. Piirit ovat tiettävästi valinneet kolmen suuren piirin puheenjohtajan ryhmän, jonka on tarkoitus keskustella kannatuksesta puheenjohtaja Urpilaisen kanssa.

Yle Uutisten tietojen mukaan piirien puheenjohtajat arvioivat, että nykyisillä kannatusnäkymillä Urpilainen ei tule valituksi uudelleen. Puheenjohtajaryhmän eri piireistä kokoama arvio on, että puoluekokousedustajien enemmistö kannattaa tällä hetkellä Antti Rinnettä.

Ryhmän on ollut tarkoitus evästää Urpilaista jo tällä viikolla, mutta sopivaa hetkeä ei ole löytynyt. Ryhmästä kuvaillaan Ylelle, että Urpilaisen halutaan tiedostavan heikko kannatus.

SDP:n puoluekokous valitsee puolueen puheenjohtajan toukokuussa. Puoluekokousedustajat on valittu, ja ryhmät järjestäytyvät parhaillaan. Jutta Urpilainen on ilmoittanut aloittavansa oman kampanjansa maanantaina.