1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmavoimat lahjoitti Lapin ammattiopistolle Redigo-lentokoneen

Ilmailutekniikan opiskelu koneen myötä lähemmäs kenttäolosuhteita

ilmavoimat
Redigo lennokki
Tuomo Lahtinen / Lapin ammattiopisto

Ilmavoimat ja Lapin lennosto ovat lahjoittaneet Lapin ammattiopistolle Redigo-lentokoneen. Lentokoneasentajiksi opiskelevat saivat tiistaina koulutuskäyttöön erittäin hyvässä kunnossa olevan Valmet L-90TP Redigo-koneen. Ilmavoimat on hiljalleen poistanut ikääntyvät Redigot käytöstä. Suomessa kokonaan suunniteltu ja valmistettu konetyyppi on yhteyskone.

Koneen saaminen ajoittuu hyvään ajankohtaan - opintolinja siirtyy Kairatien toimipisteestä lentoaseman alueelle mikä sekin vie opetusta lentoaseman autenttiisiin huolto-olosuhteisiin. Nyt opetusta voidaan antaa jopa koneen ohjaamosta käsin. Kaikkea huoltotyötä ei Lapin ammattiopiston ilmailutekniikan koulutuspäällikkö Miikka Kiviojan mukaan tehdä sisätiloissa oikeassakaan työelämässä.

- Toki teoriaopinnot vaativat paljon luokkaopetusta, mutta jalkautuminen ulos koneelle olipa sitten sade tai kahdenkymmenen asteen pakkanen kertoo lentokoneasentajan työstä kaikkein kattavimmin.

Ilmavoimat ja Lapin lennosto haluavat konelahjoituksella tukea Rovaniemen koulutusyhtymän pyrkimyksiä säilyttää opiskelupaikkoja pohjoisessa Suomessa.

Lue seuraavaksi