Pieruhuumori kukkii Turo's Hevi Geen uudella levyllä

Lahtelainen huumoriryhmä Turo's Hevi Gee on julkaissut uuden albumin. Ensi vuonna 30 vuotta täyttävä bändi kiertää edelleen innostusta puhkuen ympäri Suomea.

musiikki
Turo's Hevi Geen jäsenet poseeraavat.
Hanna Lumme / Yle

Suomea lähes kolme vuosikymmentä kiertänyt Turo's Hevi Gee jaksaa edelleen kiertää ja levyttää. Tällä viikolla julkaistu albumi Yhden tähden tähden, on Turojen oloinen kokoelma tuttuja lauluja, jotka on sanoitettu uudelleen. Mukana levyllä on myös neljä täysin omatekoista rallia.

Laulaja Janne Piiroisen mukaan sanoitukset syntyvät usein arjen kommelluksista.

- Windows kaatuu perustuu tietysti Jore Marjorannan suomeksi laulamaan Haaveet kaatuu -biisiin. Turhauttaa, kun tietokoneiden kanssa tulee hetki, jolloin mikään ei toimi, vaikka olisi kuinka kiire. Tässä kappaleessa on vankka yhteiskunnallinen, etenkin tietoyhteiskunnallinen, sanoma.

Turo's Hevi Geen humoristinen ote on kestänyt aikaa hyvin. Bändi perustettiin vuonna 1985 ja ensilevytys tehtiin neljä vuotta myöhemmin. Pitkälle uralle mahtuu kulta- ja platinalevyjä sekä lukemattomia keikkoja.

Turojen kokoonpano on monien myllerrysten jälkeen vakiintunut muotoon Ari Hukkanen, basso ja laulu, Pekka "Keppi" Heinänen ja Ismo Karonen, kitarat, Janne Piiroinen, laulu, sekä Harri "Hate" Kinnunen, rummut.

Teinihuumoria ja vanhoja klassikoita

Turot ovat pitkän kokemuksensa myötä oppineet ymmärtämään ja hyväksymään muun muassa sen, että pojat ovat poikia ja pitävät poikamaisesta huumorista, jota uudella levyllä edustaa Solifferimies.

-Turo's Hevi Geen kotikutoinen laktoosiooppera, kaasuttelun aapinen, eli laulu, joka kertoo pieruista, naureskelee Piiroinen.

Klassikkopuolta puolestaan edustavat Turojen versiot Harry Belafonten Banaanin lastaajien laulusta sekä Andrews Sistersin _Rum and Coca Cola _-rallatuksesta.

- Maailmalla on käyty ja kansainvälistyminen tuo leimansa Turojen levyille, miehet kertovat.

Valloitamme tasapuolisesti kaikki estradit, maitolaitureista stadioneihin.

Janne Piirainen

Keikkoja junassa ja bussissa

Turot ovat kiertäneet Suomen halki, poikki ja pinoon. Klubien ja lavojen lisäksi bändi on soittanut muun muassa työporukalle linja-autossa, synttäriporukalle vesibussissa ja erään firman vieraille yksityisjunassa.

Eksoottisempiin keikkapaikkoihin lukeutuu myös Makedonia, jossa Turot kävivät YK-joukkojen viihdytyskeikoilla viime vuosituhannen lopulla.

Uuden levyn odotetaan tuovan uutta nostetta Turojen uralle. Laulaja Janne Piirainen vakuuttaa bändin olevan kovassa keikkakunnossa.

- Valloitamme tasapuolisesti kaikki estradit, maitolaitureista stadioneihin.