Mikä mättää kotimaisessa kaupassa? Kysy kaupan murroksesta asiantuntijoilta tänään Ylen verkossa

Kaupan ala on kovassa mylleryksessä. Nettikauppa kaataa kivijalkakauppoja, perinteiset suuret kauppaketjut sulkevat myymälöitään ja ulkomaiset kilpailijat tulevat yhä kovemmalla ryminällä Suomeen. Mihin kaupan ala on menossa, mistä löytyvät uudet työpaikat ja kuka tilanteesta hyötyy? Asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin kaupan alan tilanteesta ja tulevaisuudesta Ylen livekeskustelussa klo 14.30–16.00.

Keskustelu (Suora linja)
Alennusmyynti vaatekaupassa.
Petri Ukura / Yle

Eilen keskiviikkona norjalaisen urheiluvälineketjun rantautuminen Suomeen sai aikaan yleisöryntäyksen Vantaalla. Samaan aikaan perinteisiä Anttilan kauppoja ollaan sulkemassa eri puolella Suomea ja myyjien työttömyys on kasvussa. Monissa maissa ruoan ostaminen verkosta on yleistynyt nopeasti, mutta Suomessa ilmiö on vielä lapsenkengissä.

Kotimaisten kauppojen vaikeasta tilanteesta on syytetty nettikaupan yleistymistä, ja osansa ovat saaneet myös hallituksen veropäätökset.

Mikä sinua huolettaa ja mietityttää kaupan alan tilanteessa? Kuka hyötyy ja kuka kärsii? Minkälaisia palveluita ja tuotteita suomalaisten kauppojen pitäisi tarjota, jotta asiakkaita riittäisi?

LIVEKESKUSTELU SEURATTAVISSA TÄÄLLÄ.

Asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin klo 14.30–16.00 Ylen livekeskustelussa.

Asiantuntijoina:

  • Juhani Pekkala, toimitusjohtaja, Kaupan liitto
  • Ilkka Alarotu, valikoimajohtaja, S-ryhmä
  • Arhi Kivilahti, verkkokauppatutkija, konsultti, Solita

Voit jättää kysymyksiä alla olevaan kommenttikenttään jo etukäteen.