Live Nation uskoo Helsinki Areenan konserttien toteutuvan – "Lakimiesten armeija selvittää"

Ongelma ei koske vain Miley Cyrusin ja Justin Timberlaken konsertteja, vaan kaikkia Helsinki Areenaan kaavailtuja yhdysvaltalaistapahtumia, sanoo Live Nationin toimitusjohtaja.

kulttuuri
Miley Cyrus.
Miley Cyrus.Peter Foley / EPA

Lakimiesten armeija selvittelee parhaillaan Los Angelesissa sitä, voidaanko Miley Cyrusin ja Justin Timberlaken konsertit toteuttaa kaavaillusti Helsinki Areenassa, kertoo konserttijärjestäjä Live Nationin toimitusjohtaja Nina Castrén.

Tällä hetkellä käsitys on, että peruutuksia ei tule ja konsertit toteutuvat suunnitellusti, sanoo Castrén.

Hänen mukaansa lakimiehet selvittelevät muun muassa sitä, mikä on Yhdysvaltain lainsäädännön vaikutus Suomeen ja Suomessa toimivaan yritykseen. Tutkittavana on myös, mitkä ovat omistussuhteet ja keitä kaikkia pakotteet voivat koskettaa.

Financial Timesin mukaan ratkaisevaa on, onko konsertit maksettu ennen Yhdysvaltain Venäjälle määräämien talouspakotteiden asettamista vai vasta sen jälkeen. Tämä on Castrénin mukaan vain yksi näkökulma. Asia ei ole niin yksinkertainen, että se selviäisi aivan hetkessä, hän sanoo.

Ratkaisu on nyt yhdysvaltalaisten lakimiesten ja viranomaisten hallussa. Tällä hetkellä odotamme toimintaohjeita sieltä, Castrén sanoo. Hän uskoo asian ratkeavan aivan pian.

Live Nation ei ole ryhtynyt mitenkään valmistelemaan konserttien peruuntumisia tai siirtämistä vaihtoehtoisiin tiloihin. Yhtä suuria konserttitiloja ei edes löydy pääkaupunkiseudulta. Lähinnä samankokoisia ovat Helsingin vanha jäähalli ja Espoossa Barona-areena. Catrénin mukaan myös Turkuhalli on tarpeen vaatiessa vaihtoehto, sillä Live Nationilla on ennenkin ollut tapahtumia Turussa ja Turkuhallissa.

Kyse ei ole Castrénin mukaan vain näistä kahdesta tapahtumasta, jotka on nostettu esiin, vaan kaikista Helsinki Areenaan kaavailluista tapahtumista, joissa on yhdysvaltalaisia osallistujia. Lista on aika iso, mutta kaikkien kansallisuuskaan ei ole tiedossa, joten niitä on Castrénin mukaan vaikea lähteä yksilöimään.

Jos konsertteja peruuntuu niin lippurahat palautetaan, lupaa Castrén. Tällä hetkellä emme ole peruuttamassa niitä, hän vakuuttaa.