Hyppää sisältöön

Äidin ja tyttären monimutkaiset välit

- On se merkillisen vaikeaa laskea aikuistuvaa tytärtään kotoa maailmalle, sanoo kemijärveläinen toimittaja ja esikoiskirjailija Sari Pöyliö. Toisaalta pitäisi päästää irti, niin kuin itsekin aikoinaan on halunnut lähteä, mutta nyt sitten äitinä roikkuu tyttäressään kiusaksi asti.

Sari Pöyliö.
Äitien ja tyttärien vaikeista suhteista on kirjoittanut esikoiteoksensa Sari Pöyliö, hän on Aamun kirjassa Nadjan ja Sepon vieraana.

Novellikokoelmassaan Pöyliö kertoo omista kokemuksistaan äitinä ja tyttärenä. Naiset tuntevat kaunaa äitiään kohtaan, ja nämä puolestaan potevat syyllisyyttä tyttäriensä epäonnistuneesta kasvatuksesta.

Sari Pöyliö kirjoittaa terävästi äitien ja tyttärien välisistä suhteista. Kahdeksan novellin kokoelmassa hän kuvaa mustalla huumorilla niitä hankaluuksia, joihin tyttäret joutuvat höpsähtäneitten äitiensä kanssa. Rakkauskin on tarinoissa enimmäkseen velvollisuudentunnetta ja itsekästä.

Esikoiskirjailija Sari Pöyliö on kirjoittanut lupaavan novellikokoelman. Hän onnistuu paisuttamaan hyvällä tyylitajulla roisitkin kohtaukset groteskiksi huumoriksi. Hauskuuden alla on karu maailma.

.
.